Asansör geciktirilmeden yapılsın… | MERSİN MOZAİK

Asansör geciktirilmeden yapılsın…

Asansör geciktirilmeden yapılsın… mersinmozaik.com

Civar esnafı," Para insan hayatından önemlimi, buraya büyüklerimiz ve engellilerin yaşamını kolaylaştıracak sistem geciktirilmeden mutlaka kurulmalıdır… "

Yenişehir Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Kara Pilot Teğmen Fatih Kaban Üstgeçidine asansör kurma çalışmasının durdurulması çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Üstgeçit civarındaki esnaflar,”Para insan hayatından önemlimi…”diyorlar

Gazi ve Cumhuriyet Mahalleleri arasında geçişi sağlayan üstgeçide asansör veya yürüyenmerdiven kurulmasının zorunlu olduğun vurgulayan çevre sakinleri, yaşlı ve engellilerin mağdur olduğunu söylediler.

Özellikle yaşlıların Trafik kazası riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten çevre esnafı,”Bu üstgeçide asansör veya yürüyen merdiven kurulması on yıllardır ihmal ediliyor. Mahaller eski olması nedeniyle doğal olarak insanlarda yaşlı. Karşıya geçmekte güçlük çekiyorlar. Özellikle Cuma-cumartesi günleri esnaf olarak yüreğimiz ağzımızda, büyüklerimiz pazara gitmek için mecburen karşıya geçecekler,  merdiveni çıkamıyorlar, aşağıdan geçiyorlar.Trafik yoğun, refüj bordürleri yüksek zorlanıyorlar.Biz gördüğümüz büyüklerimize yardımcı oluyoruz, ama nereye kadar. Geçtiğimiz günlerde asansör kurulacak diye kazdılar, umutlandık. Sonra yarım bıraktılar. Duyduğumuza göre para konusunda anlaşamamışlar. Para insan hayatından önemlimi?

Buraya büyüklerimiz ve engellilerin yaşamını kolaylaştıracak sistem geciktirilmeden mutlaka kurulmalıdır…”şeklinde konutular.