Kampanyalı ürün alacaklar… | MERSİN MOZAİK

Kampanyalı ürün alacaklar…

Kampanyalı ürün alacaklar… mersinmozaik.com

Zincir marketler haftanın belirli günlerinde satışa sunacağı ürünleri, televizyon vb. yayın organlarında tanıtarak satışını artırıyor.

Son günlerde çok çeşitli ürün satıp diğer esnafın işlerini baltalama iddiasıyla gündeme gelen zincir marketler, kampanya adı altında vatandaşın ilgisini çekiyor.

Zincir marketler haftanın belirli günlerinde satışa sunacağı ürünleri, televizyon vb. yayın organlarında tanıtarak satışını artırıyor.

Vatandaş ilgisini çeken sırlı sayıda ürünü alabilmek için market açılmadan kapı önünde toplanıyor.

Diğer yanda benzer ürünü satan esnaf, reklam olanağından yoksun olması nedeniyle müşteri bulmakta güçlük çekiyor.

Mahalle aralarındaki zincir marketlerin haksız rekabet yaratarak işlerini engellediğini belirten esnaf,”Özellikle mahalle aralarındaki zincir market şubeleri bakkalından zücaciyesine kadar işimize sekte vuruyor. Terlik, ayakkabı, pepsi, bardak çanak, dondurma, diş macunu, şampuana kadar satmadıkları yoktur. Üstelik televizyon ve gazetelerde günlerce reklam yapıyorlar. Market açılmadan kuyruğa girenlere bir diyeceğimiz. Zor koşullarda herkes üç kuruş ucuza almak istiyor. Bu haksız rekabete ne kadar dayanabiliriz, yetkilerin gerekli düzenlemeyi yapmadıkları takdirde kepenleri indirmek zorunda kalacağız…”şeklinde konuştular.