BÜYÜKŞEHİR’İN OTOPARKLARI İLE KENT MEYDANLARI RAHAT BİR NEFES ALDI... | MERSİN MOZAİK

BÜYÜKŞEHİR’İN OTOPARKLARI İLE KENT MEYDANLARI RAHAT BİR NEFES ALDI...

BÜYÜKŞEHİR’İN OTOPARKLARI İLE KENT MEYDANLARI RAHAT BİR NEFES ALDI... mersinmozaik.com

Kaya, “Günlük ortalama 700 vatandaşımızın aracına hizmet sunuyoruz ve yüzde 80 gibi, çok büyük oranda kent trafiğine çözüm bulduk diyebiliriz. Bununla birlikte esnaflarımızın da dükkânlarının önündeki yoğunlukları azalttık. Ek olarak da vatandaşlarımıza gayet rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda araçlarını park etme imkânı sunduk...”

-VATANDAŞLAR, BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE ARAÇLARINI GÜVENLE PARK EDİYOR...

 Mersin Büyükşehir Belediyesi başta Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi yanında bulunan katlı otopark olmak üzere, Akdeniz ilçesinde yer alan sahil şeridindeki 5 adet otoparkı ile merkezde vatandaşların araçlarını güvenle park edeceği adres haline geldi. Otoparklar, özellikle mesai saatleri içerisinde kent meydanında yaşanan trafik ve park sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırması sayesinde hem çarşı içini eski cazibesine kavuşturdu hem de vatandaşın ve esnafın yüzünü güldürdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde başta Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi yanında bulunan katlı otopark olmak üzere, Akdeniz ilçesinde yer alan sahil şeridindeki 5 adet otoparkı ile merkezde vatandaşların araçlarını güvenle park edeceği adres haline geldi. Özellikle mesai saatleri içerisinde kent meydanında yaşanan trafik ve park sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıran Büyükşehir bu sayede hem çarşı içini eski cazibesine kavuşturdu hem de dükkânının önü araçla dolup taşan esnafın yüzünü güldürdü.  

Bu kapsamda Büyükşehir’e ait Akdeniz ilçesinde sahil şeridinde yer alan Cumhuriyet Meydanı karşısında ‘Cumhuriyet otoparkı’, Ulu Cami karşısında ‘Atatürk otoparkı’, merkez Vakıfbank karşısında ‘Kongre otoparkı’, eski valilik karşısında ‘Liman otoparkı’ ve Kurtuluş kavşağı kenarında ‘Liman-2 otoparkı’ ile kent meydanında kapasite yetersizliği nedeniyle yaşanan park sorunu giderildi ve ciddi bir rahatlama yaşandı.

Kaya: “Kent meydanında yer alan otopark sayesinde trafik yoğunluğu azaldı...”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş.’de MerPark Sorumlusu olarak görev yapan Ersin Uğur Kaya, Silifke Caddesi Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi yanında bulunan katlı otoparkın 385 araç kapasiteli olduğunu dile getirdi. Katlı otoparkın kent meydanındaki trafik yoğunluğunu azalttığı için esnaflardan tam not aldığını söyleyen Kaya, otoparkın 7/24 açık olarak hizmet sunduğunu ifade eti.

Günlük araç giriş ve abonman sayısıyla ilgili bilgi veren Kaya, “Günlük araç giriş sayımız 200 ile 250 arasında değişiyor. Bunların içerisinde abone araçlarımız yok. Ekstra olarak 170 adet abone aracımız bulunuyor. Buradaki en büyük avantajımız abone olan araçlarımızın bütün MerPark’a bağlı diğer 5 adet otoparkımızı da kullanabiliyor olması” dedi. Katlı otoparkın yapısal özelliklerine değinen Kaya, “2 asansörü, yangın söndürme sistemi, karbonmonoksit uyarı sistemleri, 4 taraflı acil çıkış merdivenleri ile birlikte şu anda Mersin'in en büyük ücretli otoparkı...” diye konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

“Vatandaşlarımıza; rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda araçlarını park etme imkânı sunduk...”

Kent merkezinde sahil bandında MerPark’a bağlı 5 adet daha otoparkın bulunduğunu kaydeden Kaya, “Günlük ortalama 700 vatandaşımızın aracına hizmet sunuyoruz ve yüzde 80 gibi, çok büyük oranda kent trafiğine çözüm bulduk diyebiliriz. Bununla birlikte esnaflarımızın da dükkânlarının önündeki yoğunlukları azalttık. Ek olarak da vatandaşlarımıza gayet rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda araçlarını park etme imkânı sunduk...” sözlerine yer verdi.

Sahil bandında bulunan 5 adet otoparkın günlük ortalama 300 vatandaşa hizmet sunduğunu belirten Kaya, otoparklar sayesinde Akdeniz ilçesinde ki sahil bandında yaşanan park sorununun büyük ölçüde azaldığını söyledi. 

Büyükşehir’in otoparklarını kullanan vatandaşlar, hizmetten son derece memnun...

Vatandaşlardan Hamza Erden, katlı otoparkı oldukça işlevsel bulduğunu dile getirerek, “Gün içerisinde işlerim olduğu ya da çarşıya indiğim zaman otoparkı kullanıyorum. Hem güvenli olmasından kaynaklı hem de otoparka giriş çıkışlarda trafiği aksatmadan, trafik yoğunluğu oluşturmadan bize park etme imkânı sunmasından dolayı. Buranın en güzel yanı otoparka giriş çıkışlarda hiçbir şekilde kent merkezi trafiğine girmiyoruz. Özel otoparklarda direk trafik içerisinde kalıyoruz...” dedi.

Vatandaşlardan Recep Taşkıran ise, “Kent merkezine bakıldığında zaten yoğun bir trafik var. Kalabalıktan dolayı Büyükşehir’in otoparkını tercih ediyoruz. Hem akşama kadar aracımızın güvende olduğunu hissediyoruz hem de iş merkezimize yakın olduğu için bizlere daha güvenli geliyor. Caddeyi de çok rahatlatıyor...” diye konuştu.Ek küçük resmi