Mersin’de 2 gün arkeoloji konuşuldu… | MERSİN MOZAİK

Mersin’de 2 gün arkeoloji konuşuldu…

Mersin’de 2 gün arkeoloji konuşuldu… mersinmozaik.com

Aralarında bölgede uzun yılardan beri araştırmalar yapana Prof.Dr. Levet Zoroğlu’nun da yer aldığı akademisyenlerin katıldığı Arkeoloji Günlerinde, Viranşehir Pompeoipolis, Olba Kazıları, Erken Hıristiyanlık Dönemi’nde Olba’nın yanı sıra 2021 yılında ypılan kazılar değerlendirildi.

İçel Sanat Kulübü gelenekselleştirdiği Arkeoloji Günleri’ni sürdürüyor.

8-9 Ekim Cuma-cumartesi günleri geniş katılımın olduğu gözlenen 26. Arkeoloji Günlerinde, Mersin arkeolojisinin dünü, bugünü ve yarınına dönük geniş çaplı değerlendirmeler yapıldı.

Prof.Dr. Murat Durukan, Prof.Dr.Serra Durugönül, Ali Murat Merzeci, Tülay Özaydın, Abdülmecit Baskın’dan oluşan komitenin organizasyonunda hazırlanan 2 gün süreli etkinlik, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro’da gerçekleşti.

Fatih Alkar’ın yönettiği etkinlikte Kent Kültürüne Katkı ödülleri verildi.

Aralarında bölgede uzun yılardan beri araştırmalar yapana Prof.Dr. Levet Zoroğlu’nun da yer aldığı akademisyenlerin katıldığı Arkeoloji Günlerinde, Olba Kazıları, Erken Hıristiyanlık Dönemi’nde Olba, 1936-2021: 85 Yıl Sonra Prehistoric Mersin,  1936-2021: 85 Yıl Sonra Hitit Döneminde Mersin, 1936-2021: 85 Kelenderis 2021 yılı Kazı, Onarım ve Afetlerden Korunma Çalışmaları, Soli Pompeiopolis Kazıları 2021, Anemurium 2021 Yılı Kazı, Restorasyon ve Çevre Düzenleme Çalışmaları, Bir Yüzey Araştırması Neler Yapar?: Ada Arkeolojisinden Boğsak Arkeoloji ve Tanıtım Merkezi'ne Giden Engebeli Yol, Eskiçağ Bilim Dünyasında Kilikya’nın Oynadığı Rol ve Mersin’in Eskiçağ Bilim Tarihine Katkısı, Yeni Kazılar Işığında Uzuncaburç / Diocaesarea Antik Kenti, Tarsus Gözlükule 2019 Kazıları ve Depo Çalışmaları, Sirkeli Höyük Kazı Çalışmaları, Değerlendirilmesi, diğer sunum ise:Tepebağ Höyük / Adana Kazı Çalışmalarının Genel Değerlendirilmesi, Kilikya Bölgesi Heykeltraşlık Alanında Son Gelişmeler, Tarsus Hinterlandı 2021 Yılı Yüzey Araştırması, Kilikya Bölgesinde Mühürlü Amphora Üretimi ve Ticareti, Bir Kentin Yeniden Doğuşu. Elaiussa Sebaste’nin Gelecek Projeleri konuları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Fazıl TÜTÜNER, Hilmi DULKADİR, Turan Ali ÇAĞLAR ve Prof.Dr.Emel ERTEN’e  Katkı Ödülü verildi.