Vali Pehlivan’dan Acil Çağrı Merkezi’ne ziyaret… | MERSİN MOZAİK

Vali Pehlivan’dan Acil Çağrı Merkezi’ne ziyaret…

Vali Pehlivan’dan Acil Çağrı Merkezi’ne ziyaret… mersinmozaik.com

Vali Pehlivan,” İlimiz genelinde alınan tedbirlerin başarılı olması vatandaşlarımızın göstereceği duyarlılığa bağlı bulunmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız; silah ve benzeri yasal olmayan unsurlar ile trafikteki kurallara ve diğer bütün kurallara harfiyen riayet etmelerini istirham ediyorum. Vatandaşlarımız ne kadar hassas olursa ve nihayetinde yanındaki, yakınındaki insanlara ne kadar saygıyla, hoşgörüyle ve yapıcı bir şekilde yaklaşırsa bu süreci ve buna benzer süreçleri sorunsuz bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum…”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2023 yılının son saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret etti, Merkez bünyesinde bulunan birimleri gezdi, yeni yıla görevleri başında giren personelin yeni yılını kutladı.  
Mersin’de yılbaşı için alınan tedbirler hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Pehlivan: " 2023 yılını bugün itibariyle tamamlayarak 2024 yılına giriyoruz. Her yılbaşında ülke genelinde olduğu gibi İlimiz genelinde de bir insan hareketliliği ve buna bağlı olarak da araç hareketliliğiyle yoğunluklar yaşanıyor. Gerek trafikte gerek muhtelif işletmelerde bu yoğunluklar her yıl yaşanıyor

Mersin İlimizde; gerek İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde gerek İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde gerekse Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluk bölgesinde gerekli planlamaları öncesinden arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Hem araç, hem görev alacak timler, hem personel planlamasını geçtiğimiz hafta içinde yapmış olduğumuz toplantılarda netleştirdik. Bu gece yaşanacak yoğunluklara bağlı herhangi bir problemin oluşmaması için gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. 
Mersin İlimiz genelinde, İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde toplam 68’i motorize ekip (Şahin- Yunus ekipleri) olmak üzere 383 ekip ve 4.042 personel ile bu akşam itibariyle görev icra ediliyor. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde; 209 tim 231 araç 2 adet drone ve 1.059 personel görev yapıyor. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığımıza bağlı birimlerimizde ise toplam 7 kara timinde 24 personel, 7 adet yüzer timde 53 personel, karargahta 13 personel olmak üzere 90 personel sorumlu oldukları Akdeniz’de görev alıyor. Kent Güvenlik Yönetim Sisteminde de 325 noktada 1.069 kamera ile güvenlik ve asayiş takibi yapılıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü personelimiz de her zaman olduğu gibi bu gece de görevinin başında bulunuyor. Toplam 1.415 personelimiz 99 araçla 7/24 esaslı görevlerini, diğer birimlerimiz gibi yapıyor. AFAD birimimizde 2 ekip, 2 araç ve 10 personelle birlikte bu süreci takip ediyor.

Şu anda 112 Acil Çağrı Merkezinde bulunmaktayız. Bu bünyede aynı zamanda Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezimiz (GAMER) var. GAMER’imiz ilgili kurumlarımızın temsilcileriyle bu gece boyunca hizmet sunacak. 112 Acil Çağrı Merkezinde toplam 71 personelimiz kesintisiz hizmet yapacak. Herhangi bir çağrı gelmesi anında o çağrıya karşılık verecek ve ilgili birimlere her zaman olduğu gibi gerekli yönlendirmeyi hızlı bir şekilde yapacaklar. 

Ben bu vesileyle, 365 gün boyunca olduğu gibi bu gece de herhangi bir olumsuzlukla karşılaşıldığında 112 Acil Çağrı hattımızın bir telefon kadar yakın olduğunu bütün vatandaşlarımıza bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Bu hizmet 7/24 esaslı verilmektedir. 

Genel toplam olarak ifade edecek olursak; 209 tim, 385 ekip, Şahin ve Yunus ekiplerinden oluşan 68 motorize ekip, 332 araç 2 drone ve toplamda da 6.687 personel görevlendirilmiştir. Bu personellerimizin hepsi görevini azami hassasiyetle devam ettirmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi bünyemizde, itfaiye ile ilgili hizmetler ve yönlendirmeler de yapılmaktadır.

Değerli basın mensupları sizlerin aracılığıyla başta Mersinli hemşerilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın, ülkemizin, milletimizin girmekte olduğumuz yeni yılda iyiliklerle, hayırlarla, sağlıkla, huzurla, başarıyla dolu günler yaşamasını temenni ediyorum. 2023 yılının Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti olarak bizler için müstesna bir yeri vardı. 2023 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutladık. Cumhuriyetimiz 100. yaşına girdi. Bunu yaşıyor olmanın, yüzüncü yıla ulaşmış olmanın haklı gururunu, heyecanını, sevincini yaşadık. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı saygıyla, rahmetle yad ediyorum. 
Şubat ayında büyük depremler yaşadık. Kayıplarımız içimizi acıttı. Yakın coğrafyamızda içler acısı vahşet olaylar yaşandı. Bunlar bütün dünyayı etkileyen olaylardı. Özellikle de son dönemlerde terörle mücadele konusunda yoğun mücadeleler artış gösterdi. Şehitlerimiz oldu. Bu vesileyle bütün Şehitlerimize, afetlerde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza ve Gazze’de yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Şimdi yeni bir yüzyıla adım atıyoruz. 2024 yılıyla birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle, ‘Türkiye Yüzyılına’ adım atıyoruz. Bu yüzyılın Türkiye yüzyılı olması için ülkemizin genelinde topyekun birlik, beraberlik ve güç birliği içerisinde çalışmalar devam ediyor, edecek. Biz de Mersin İlimizde, başta güvenlik, asayiş konuları olmak üzere, bütün birimlerimizdeki bütün mesai arkadaşlarımızla gece gündüz İlimizin kalkınması, gelişmesine katkı sağlayacak alanlarda canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu şekilde daha güçlü, daha müreffeh yarınlara hep birlikte yürüyeceğimize inanıyorum.

İlimiz genelinde alınan tedbirlerin başarılı olması vatandaşlarımızın göstereceği duyarlılığa bağlı bulunmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız; silah ve benzeri yasal olmayan unsurlar ile trafikteki kurallara ve diğer bütün kurallara harfiyen riayet etmelerini istirham ediyorum. Vatandaşlarımız ne kadar hassas olursa ve nihayetinde yanındaki, yakınındaki insanlara ne kadar saygıyla, hoşgörüyle ve yapıcı bir şekilde yaklaşırsa bu süreci ve buna benzer süreçleri sorunsuz bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum.

Herhangi bir gayri yasal girişime veya oluşuma kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini, hukuk ve mevzuat hükümleri çerçevesinde orantılı bir şekilde kuralların harfiyen uygulanacağını belirtmek isterim. Mersinli değerli hemşehrilerimize tekrar tekrar iyi seneler diliyorum." görüşlerini dile getirdi..

Programa; Vali Ali Hamza Pehlivan, Babası Muhittin Pehlivan, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cenk Yıldız ve İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz katıldı.