Yenişehir Belediyesi son kullanma tarihi geçmiş ürünler tespit etti... | MERSİN MOZAİK

Yenişehir Belediyesi son kullanma tarihi geçmiş ürünler tespit etti...

Yenişehir Belediyesi son kullanma tarihi geçmiş ürünler tespit etti... mersinmozaik.com

Özyiğit, “En ufak bir tavize yer vermeden halk sağlığını tehdit edenlere karşı mücadelemiz devam edecek. Zabıta ekiplerimiz gerekli denetimleri titizlikle yapmayı ve bu tür durumlarla karşılaşıldığında gerekli yasal işlemleri başlatmayı sürdürecek. Bizim için kabul edilebilir bir yani yok. Geçtiğimiz yıl son kullanma tarihi 4 ay geçen bebek mamalarının satışa sunulduğunu tespit etmiştik..."

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Aydınlıkevler Mahallesi’nde yaptığı denetimlerde bir zincir market şubesinde son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulan ürünler olduğunu tespit etti. Zabıta ekipleri işyeri hakkında yasal işlem başlatılırken, son kullanma tarihi geçen ürünleri toplayarak imha etti.

Mersin Yenişehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve vatandaşların güvenli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta bir zincir marketin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki şubesinde son kullanma tarihi geçtiği halde birçok ürünün satışa sunulmak üzere reyonlarda olduğunu tespit eden Yenişehir Belediyesi, dün de Aydınlıkevler Mahallesi’nde bir başka zincir market şubesinde son kullanma tarihi geçen ürünlerin satışa sunulduğunu belirledi. Son kullanma tarihi geçen birçok süt ve süt ürünü, yumurta, tavuk ciğeri ve köfte gibi gıdaların satışa sunulduğunu tespit eden Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işyerleri hakkında işlem başlatırken ürünleri toplayarak imha etti.

Başkan Abdullah Özyiğit “Tavize yer yok...

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “En ufak bir tavize yer vermeden halk sağlığını tehdit edenlere karşı mücadelemiz devam edecek. Zabıta ekiplerimiz gerekli denetimleri titizlikle yapmayı ve bu tür durumlarla karşılaşıldığında gerekli yasal işlemleri başlatmayı sürdürecek. Bizim için kabul edilebilir bir yani yok. Geçtiğimiz yıl son kullanma tarihi 4 ay geçen bebek mamalarının satışa sunulduğunu tespit etmiştik. Bu tür durumlarla karşılaşmak üzüntü verici. Hemşehrilerimizden de alışveriş yaparken dikkatli olmalarını rica ediyorum.” dedi.