Göktaş,”İş bulsak neden çöp karıştıralım…” | MERSİN MOZAİK

Göktaş,”İş bulsak neden çöp karıştıralım…”

Göktaş,”İş bulsak neden çöp karıştıralım…” mersinmozaik.com

Bir kişinin normal koşullarda sahaya çıkması durumunda topladığı atıklardan günde fazla 25-30 lira gelir sağladığı dile getiriliyor.

Son günlerde kamuoyunun gündemine gelen atık toplayıcıları zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyorlar.

Özellikle büyük kentlerde kendilerince toplayıcısından satın alan depocusuna ortam düzenleyen yurt genlinde yüz binlerce insan işsizlik nedeniyle toplayıcılığa yönelmiş.

Bir kişinin normal koşullarda sahaya çıkması durumunda topladığı atıklardan günde fazla 25-30 lira gelir sağladığı dile getiriliyor.

Olayı anlayabilmek için 3 yıldır atık toplayıcılığı yapan Zeki Metin Göktaş’a konuyla ilgili düşüncelerini sorduk.

Kültürparka’ta görüştüğümüz Zeki Metin Göktaş, çok mağdur olduğunu, iş bulamadığı için atık toplamak zorunda kaldığını söyledi.

Herkes uyurken sabahın erken saatlerinde sokaklara döküldüklerini belirten Göktaş,” Biz bu işi keyfimizden yapmıyoruz. Normal iş bulsak niye çöp karıştıralım. Geldiğimiz noktada atık toplayıcıları mağdurken suçlu uygulaması görüyoruz. İstanbul’da depolara baskın yapılmış, yasaklanacak söylentileri dolaşıyor. Ben 3 yıldan beri atık topluyorum, kolay değil topladıklarımız taş çatlasa günde 25-30 lira arası oynuyor, yani her gün çıksak ayada 900 lirayı bulmaz.  dolaşıp toplayacaksın,depoya gidip yerine göre sıra bekelyip teslim edeceksin, eline geçen lokantada iki tabak yemek bile etmeyecek 3-5 kuruş alacaksın. Günün ekonomik koşulları belli, bu parayla geçim olur mu? Önümüz kış, yoğun yağmurlarda çıkılmaz bizler ne yapacağız. Olaya bir de atık toplayıcılarının penceresinden baksınlar. Özetle, iş sağlasınlar çalışalım…”şeklinde konuştu.