Amatör tekne balıkçıları,”Eski balıklar yok…” | MERSİN MOZAİK

Amatör tekne balıkçıları,”Eski balıklar yok…”

Amatör tekne balıkçıları,”Eski balıklar yok…” mersinmozaik.com

Özgür Gürbüz-Zeki Ummak ikilisi,” Gördüğünüz gibi burada amatör balıkçılara yönelik hiçbir düzenleme yok. Siz yardım etmeseydiniz, tekneyi karaya çekemezdik. Buraya tekneleri çekmek için bir makara düzeneği monte etseler, musluk, tuvalet gibi ihtiyaç üniteleri yapılsa fena olmaz. Çevreyi düzenleyip ücret alsınlar…”

Kıyıdan olta atan amatör balıkçılar gibi, tekneyle açılan amatörler de umduklarının bulamamaktan yakınıyorlar.

Tuttukları balığının çektikleri zahmete değmediğini belirten amatör balıkçılar, belediyeleri sahile düzenleme yapmaya çağırdılar.

Sabahın erken saatlerinde Kültürpark Mersin İdmanyurdu Meydanı önündeki kumlukta konuştuğumuz amatör Özgür Gürbüz-Zeki Ummak ikilisi,”Tatmin edici balık yok. Akşamdan tekneyi binbir güçlükle indirdik, sabaha kadar bekledik, aldığımız balık gargur, en alt sınıf. Biz amatörüz, zevkine çıkıyoruz, tutmasak da olur. Ama geçimini balıkçılıktan sağlayanların işi zor! Bilinçsiz avlanma, çevre kirliliği balık neslini kuruttu, geçmişte kıyıdan bile çok güzel balık çıkardı. Gördüğünüz gibi burada amatör balıkçılara yönelik hiçbir düzenleme yok. Siz yardım etmeseydiniz, tekneyi karaya çekemezdik. Buraya tekneleri çekmek için bir makara düzeneği monte etseler, musluk, tuvalet gibi ihtiyaç üniteleri yapılsa fena olmaz. Çevreyi düzenleyip ücret alsınlar…”şeklinde konuştular.