CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ’DAN KADEMELİ EMEKLİLİK ÇAĞRISI... | MERSİN MOZAİK

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ’DAN KADEMELİ EMEKLİLİK ÇAĞRISI...

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ’DAN KADEMELİ EMEKLİLİK ÇAĞRISI... mersinmozaik.com

Karakoz,“Vatandaşlar arasında ayrım olmaz, 8 Eylül 1999’dan sonra sigortası başlayanlar için mutlaka kademeli emeklilik düzenlemesi yapılmalıdır, vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmelidir. İktidar verdiği sözleri unutmasın, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözsün.”

-CHP’Lİ KARAKOZ, EYT DÜZENLEMESİNDE KAPSAM DIŞI BIRAKILANLAR İÇİN KADEMELİ EMEKLİLİK İSTEDİ...

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olduğu için EYT düzenlemesinden yararlanamayan mağdur vatandaşlar için kademeli emeklilik getirilmesi çağrısında bulundu.

Bir gün geç kalanın yıllarca çalışmak zorunda kaldığını vurgulayan CHP’li Karakoz, “Emeklilik her çalışan insanın en büyük hayalidir ancak bu hayal adalet olan, adil yönetilen ülkelerde geçerlidir.İktidar emeklilikte yaşa takılanlar için bir düzenleme yaptı, onu da eline yüzüne bulaştırdı.

Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999’dan önce olanlar yaş dışındaki şartları yerine getirdiğinde EYT kapsamında emekli olabiliyorlar ancak söz konusu tarihten bir gün sonra sigortası başlayanlar EYT kapsamı dışında kaldılar ve şimdi emekli olamıyorlar.

Bir gün geç sigortalı olan yıllarca çalışmak zorunda kalacak, kayıpları toplam 17 yıl. “dedi.

“KADEMELİ EMEKLİLİK İLE MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ...”

İktidarın verdiği sözleri yerine getirmesini isteyen Karakoz,“Vatandaşlar arasında ayrım olmaz, 8 Eylül 1999’dan sonra sigortası başlayanlar için mutlaka kademeli emeklilik düzenlemesi yapılmalıdır, vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmelidir. İktidar verdiği sözleri unutmasın, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözsün.”şeklinde konuştu.