CHP’lLİ ATEŞ, KAMUNUN BİNA KİRALAMA GİDERLERİNDEKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ... | MERSİN MOZAİK

CHP’lLİ ATEŞ, KAMUNUN BİNA KİRALAMA GİDERLERİNDEKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ...

CHP’lLİ ATEŞ, KAMUNUN BİNA KİRALAMA GİDERLERİNDEKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ... mersinmozaik.com

Ateş, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ocak ayı merkezi yönetim gider istatistikleri yaşanan kira krizinin vahametini ortaya koyuyor. Bakanın kira artışlarının yavaşladığını söylemesinin hiçbir geçerliliği yok. Sadece kendi bütçesinden yaptığı ödemeler bile bakanı yalanlıyor. 2023 yılı ocak ayında devlet bina kiralama giderleri için 6 milyar 335 milyon lira ödeme yapmışken, bu yıl bu rakam 15 milyar 329 milyon liraya fırladı. Yüzde 141 oranında bir artış söz konusu..."

-CHP’Lİ ATEŞ: “KİRA KRİZİ DEVLETİ DE VURDU...”

-“KAMUNUN BİNA KİRALAMA GİDERLERİ YÜZDE 141 ARTTI...”

-“OCAK AYINDA BİNA KİRALAMA GİDERLERİ 15 MİLYARI AŞTI...”

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş, ülkede yaşanan kira krizinden kamu kurumlarının da nasibini aldığını söyledi. Merkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin hızla arttığını ifade eden Ateş, “Ocak ayında merkezi yönetimin bina kiralama giderleri yüzde 141 arttı. Kira krizi devleti de vurdu” dedi. Ateş,” 2023 yılının tamamında devlet 35 milyar lira kira ödemişti. Bu yıl sadece ocak ayında kira ödemesi 15 milyar 320 milyon lira oldu. Bu şekilde devam ederse, yıl sonunda kira ödemeleri astronomik rakamlara ulaşacak. Yüksek kira artışları bütçe açıklarını daha da büyütecek...” dedi.

Deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelen kamu binalarının da kira giderlerinin artmasına neden olduğuna dikkat çeken Ateş, şöyle konuştu:

OCAK AYINDA 2022 YILININ TAMAMINDA ÖDENENE YAKIN KİRA ÖDEDİ...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ocak ayı merkezi yönetim gider istatistikleri yaşanan kira krizinin vahametini ortaya koyuyor. Bakanın kira artışlarının yavaşladığını söylemesinin hiçbir geçerliliği yok. Sadece kendi bütçesinden yaptığı ödemeler bile bakanı yalanlıyor. 2023 yılı ocak ayında devlet bina kiralama giderleri için 6 milyar 335 milyon lira ödeme yapmışken, bu yıl bu rakam 15 milyar 329 milyon liraya fırladı. Yüzde 141 oranında bir artış söz konusu. 2022 yılının tamamında 17 milyar lira ödeme yapılmıştı. Sadece ocak ayında ödenen kira, neredeyse 2022 yılının tamamında ödenen kira rakamına denk. Yüksek kira artışlarından merkezi bütçe de nasibini fazlasıyla aldı. Devletin kendisi de kira krizinden kaçamadı.