Ayhan Barut’tan engelli yurttaşlar ve öğrenciler için Meclis’te çözüm çağrısı... | MERSİN MOZAİK

Ayhan Barut’tan engelli yurttaşlar ve öğrenciler için Meclis’te çözüm çağrısı...

Ayhan Barut’tan engelli yurttaşlar ve öğrenciler için Meclis’te çözüm çağrısı... mersinmozaik.com

Barut, "Bu sorunun boyutu oldukça büyüktür ve acil çözüm bulunması zorunludur. Türkiye’de fiziki şartlar engelliler için büyük sorun teşkil ediyor. Mevcut okul ve sınıflar da engelli öğrencilerin gereksinimlerini karşılamıyor. Bu sebeple engelli bireyler, eğitim hayatından mahrum kalıyor. Eğitimin bugün ve geleceğimiz için önemi ortadayken, sorunların çözümü konusunda adım atılmaması kabul edilemez. Bakanlığı ve iktidarı engelli bireylerimizin sorunlarına etkin çözüm üretmeye çağırıyoruz."

-"Engelleri kaldırın..."

-"Engelli bireyler için harekete geçin..."

Cumhuriyet Halk Partisi  Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te engelli bireyler ve öğrenciler için harekete geçilmesini, okul ve tüm yaşam alanlarının fiziki olarak engellilere uygun hale getirilmesini istedi. Engellilerin toplumsal yaşam ve eğitimden koparılmamasını talep eden Barut, "Milli Eğitim Bakanlığı ve AkP iktidarını engelli bireylerimizin sorunlarına etkin çözüm üretmeye çağırıyoruz..." dedi.

"ENGELLİLERE DESTEK VERİN..."

Toplumsal yaşamda engelli yurttaşların büyük sorunlar yaşadığına Meclis'te dikkat çeken Ayhan Barut, "Bunlardan birisi de eğitimle ilgili. Maalesef büyük oranda toplumsal dışlanmaya maruz kalan engelli yurttaşlarımız ve öğrencilerimizin çoğu, günlük işlerin dahi üstesinden gelemeyeceğini düşündüğünden ikinci bir kişinin yardım ve desteğine bağımlı bir hayat sürüyor..." diye konuştu.

ACİL VE ETKiN ÇÖZÜM ÇAĞRISI...

Engelli bireyler ve öğrencilerin yaşadığı sorunlara işaret eden Barut, "Bu sorunun boyutu oldukça büyüktür ve acil çözüm bulunması zorunludur. Türkiye'de fiziki şartlar engelliler için büyük sorun teşkil ediyor. Mevcut okul ve sınıflar da engelli öğrencilerin gereksinimlerini karşılamıyor. Bu sebeple engelli bireyler, eğitim hayatından mahrum kalıyor. Eğitimin bugün ve geleceğimiz için önemi ortadayken, sorunların çözümü konusunda adım atılmaması kabul edilemez. Bakanlığı ve iktidarı engelli bireylerimizin sorunlarına etkin çözüm üretmeye çağırıyoruz."görüşlerini dile getirdi.