MESKİ’NİN HİZMET BİNASI, HEM ABONELERİ HEM DE ESNAFI MEMNUN EDİYOR... | MERSİN MOZAİK

MESKİ’NİN HİZMET BİNASI, HEM ABONELERİ HEM DE ESNAFI MEMNUN EDİYOR...

MESKİ’NİN HİZMET BİNASI, HEM ABONELERİ HEM DE ESNAFI MEMNUN EDİYOR... mersinmozaik.com

Adnan Kardeş; “70’li yıllardan beri çarşıdayım. Çocukluğumuzdan gençliğimizden bugüne kadar geldik. Şu anda MESKİ’nin olduğu yerde, 70’li yıllardan beri Küçük Çarşımız vardı. Ulu Çarşımız vardı. Atatürk Caddemiz vardı. Bahri Ok Çarşımız vardı. O günler çarşımız çok güzeldi ve herkesin odak noktasıydı. MESKİ’nin olduğu binaya gençlik merkezi yapılacaktı. Çarşı’yı daha da geriletirdi bu olay. Burada esnaf için vatandaş için, Vahap Başkan Büyükşehir Başkanı olduktan sonra, ’buraya MESKİ binası yapacağım’ dedi ve buraya MESKİ binasını getirdi. MESKİ binasını getirmesi ile beraber Silifke Caddesi canlanmaya başladı. İnsanların yüzü gülmeye başladı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca köşeye aşağısı 2 katlı, üstü meydan bir otopark yaptı. Onun da çarşımıza çok büyük bir katkısı oldu. Silifke Caddemiz kurtuldu...”

-MESKİ, YENİ VE MODERN HİZMET BİNASIYLA TAKDİR TOPLUYOR...

-MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, ABONELİK İŞLEMLERİNDE TÜRKİYE’DE BİR İLKE DAHA İMZA ATIYOR...

-VATANDAŞLAR, ABONELİK İŞLEMLERİNİ HIZLI VE KONFORLU BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİYOR...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, daha merkezi ve ulaşılabilir modern hizmet binasında, vatandaşlara kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor.

Biyometrik imza ve tek masa uygulamasıyla vatandaşların bekleme süreleri kısalıyor...

MESKİ, dijital dönüşümle hayata geçirdiği biyometrik imza sistemiyle teknolojik, çevre dostu ve sürdürülebilir yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de dijital imza ile abonelikte bir ilki başlatan MESKİ Genel Müdürlüğü, bekleme süresini 5 dakikaya indirdi. MESKİ yeni hizmet binasında yer alan yeni ve modern abone hizmetlerinde kullanılan biyometrik imza ve tek masa uygulamasıyla vatandaşlar tüm işlemlerini daha kaliteli, konforlu ve hızlı bir şekilde tamamlıyor. MESKİ’nin abonelik için istenen evrakları online olarak görüntülemeye başlaması sayesinde, aboneler işlemlerini yalnızca kimlikleriyle kolayca gerçekleştiriyor.

Atar: “Türkiye’de bir ilk olan evraksız abonelik işlemlerini tamamlamış bulunmaktayız...”

MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Atar; “MESKİ olarak kentteki yaşam konforunu artırmak için yaptığımız çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu kapsamda yine Türkiye’de bir ilk olan evraksız abonelik işlemleri ve dijital dönüşümle başlattığımız projeler kapsamında çalışmaları tamamlamış bulunmaktayız. Yine yaklaşık 1 yıl önce hizmete aldığımız konforlu ve dijital altyapısını desteklediğimiz yeni hizmet binamızı halkımızın hizmetine açmış bulunmaktayız...” ifadelerini kullandı.

MESKİ’nin 13 ilçenin aboneliğinin gerçekleştirilebileceği ve 4 bin 850 metrekare kapalı alana sahip yeni hizmet binası, hem esnafı hem de aboneleri memnun ediyor. MESKİ yeni hizmet binası sayesinde çarşı merkezinin canlanmaya başladığını kaydeden esnaf, memnuniyetini dile getirdi. Abonelik işlemlerini hızlıca gerçekleştiren vatandaşlar ise, daha kolay ve hızlı erişim imkânından dolayı duydukları mutluluğu ifade ediyor.

“Cadde daha modernize oldu ve işlerimiz arttı...”

1972’den beri esnaflık yaptığını belirten Sabri Duruk; “Küçük Çarşı 5 sene önce yıkıldı. Küçük Çarşı’nın yerine MESKİ binası geldi ve bundan da oldukça memnunuz. MESKİ gelmeden buranın halini çok iyi bildiğim için ve şu andaki duruma göre mukayese edersek, MESKİ’nin buraya gelmesi çok iyi oldu. Zaten Başkan da, “Çarşı canlansın, esnaflara faydası olsun diye, biz buraya MESKİ’yi getirdik” demişti. Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Çok büyük bir isabet oldu. Hem işlerimiz arttı, hem de cadde canlandı. Eskiye nazaran çok büyük bir farklılık var. Cadde daha modernize oldu ve işlem hacmi arttı. İnsanlar buraya gelip işlerini halledebiliyor...” dedi.

“Daha önce siftah yapmadığımız günlerimiz vardı, ama şimdi çok iyi...”

10 yıldır aynı yerde esnaflık yapan Aydan Çakıcı; “MESKİ buraya geleli bir yıl oldu. Daha önceleri iş imkânımız çok fazla yoktu. Ama son bir yıl içerisinde, tabii ki bunların farkındayız, çalışanlar olsun gelen müşteriler olsun MESKİ’nin bize çok faydası oldu. Bundan da çok memnun kaldık ve komşularımız da aynı şekilde memnun. Daha öncesi işlerimizde siftah yapmadığımız günlerimiz vardı, ama şimdi çok iyi. Bundan da çok memnunuz. MESKİ’nin burada oluşundan dolayı Vahap Başkanımıza da teşekkür ederiz...” ifadelerini kullandı.

Silifke Caddesi’nde 50 yıldır saatçilik yapan Hikmet Kutlu, müşteri sayısının arttığını belirterek; “MESKİ buraya geldikten sonra daha bir canlılık oldu. Çarşıya çok katkı ve hareketlilik kattı” dedi. Silifke Caddesi’nde esnaflık yapan Erdal Çakıcı ise; “MESKİ’nin buraya gelmesiyle işlerimizin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Onların sayesinde ikinci işimi de açtım. İnşallah daha da iyi olacağına inanıyorum. Başkanımız Vahap Seçer, burası için gerçekten çok iyi mücadeleler veriyor ve çok da iyi çalışıyor. Başarılarının devamını diliyorum...” diye konuştu.

“MESKİ Binası ile birlikte Silifke Caddesi canlandı...”

Mersin’de kendisinin ‘Ananas Adnan’ olarak bilindiğini ifade eden esnaf Adnan Kardeş; “70’li yıllardan beri çarşıdayım. Çocukluğumuzdan gençliğimizden bugüne kadar geldik. Şu anda MESKİ’nin olduğu yerde, 70’li yıllardan beri Küçük Çarşımız vardı. Ulu Çarşımız vardı. Atatürk Caddemiz vardı. Bahri Ok Çarşımız vardı. O günler çarşımız çok güzeldi ve herkesin odak noktasıydı. MESKİ’nin olduğu binaya gençlik merkezi yapılacaktı. Çarşı’yı daha da geriletirdi bu olay. Burada esnaf için vatandaş için, Vahap Başkan Büyükşehir Başkanı olduktan sonra, 'buraya MESKİ binası yapacağımdedi ve buraya MESKİ binasını getirdi. MESKİ binasını getirmesi ile beraber Silifke Caddesi canlanmaya başladı. İnsanların yüzü gülmeye başladı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca köşeye aşağısı 2 katlı, üstü meydan bir otopark yaptı. Onun da çarşımıza çok büyük bir katkısı oldu. Silifke Caddemiz kurtuldu...” şeklinde konuştu.

Vatandaş, işlemlerini kısa sürede tamamlamanın keyfini yaşıyor...

Abonelik için MESKİ’ye gelen vatandaşlardan Yunus Emre Karataş, Yenişehir İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirterek, “MESKİ aboneliğine geldim. MESKİ ve çalışanlarına ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. İşlemlerim hızlıydı. Geldim, hoşgörülü karşılandım. Gereken yardımı yaptılar. Çok teşekkür ederim. Aynı günde de suyumu açacaklarını söylediler. Sağ olsunlar. Vahap Başkanımıza Mersin’deki çalışmalarından, ilgi ve alakasından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başarılarının devamını diliyorum...” dedi.

Belgin Kaya, Akdeniz bölgesinde işyeri olduğunu vurgulayarak; “MESKİ’ye abonelik için geldim. 2 sefer geldiğimde de ne sıra bekledim, ne de işlemlerde bir aksilik yaşadım. Memnun kaldım. Belediyemiz’e teşekkür ederim...” ifadelerini kullandı. Bilge Kayabaşı ise, abonelik işlemleri için MESKİ’nin yeni hizmet binasına geldiğini ifade ederek; “Sıra beklemedim. 1 dakika içerisinde hemen işleme alındım. İşlemim ortalama 7-8 dakika sürdü. Gayet memnun kaldım. Personel de çok güler yüzlüydü. Çok teşekkür ediyorum...” dedi. Abonelikle ilgili işlemlerden ve kendisine gösterilen ilgiden memnun kalan Aylin Kaya ise; “Burası gayet büyük. Sistem, her şey hazırdı. MESKİ su faturası olsun, abonelik olsun gayet hızlı. Güler yüzlü karşılandık. 5 dakika bile sürmedi. Gayet hızlı, güzel, teknolojik yeni bir bina...” şeklinde konuştu.