MDOB Yılı etkinliklerle uğurlayacak... | MERSİN MOZAİK

MDOB Yılı etkinliklerle uğurlayacak...

MDOB Yılı etkinliklerle uğurlayacak... mersinmozaik.com

Serbülent Biçer,"Adnan Saygun‘un ‘Yunus Emre Oratoryosu’ programımıza almış bulunuyoruz. Balenin önemli eserlerinden oluşan ve bale yıldızlarını buluşturan ‘Gala Bale’ seçkisini yine bu ay içerisinde sahneleyeceğiz. Yeni yıl konseriyle, aralık ayı programını tamamlıyoruz. "

Pandemi sürecinde sınırlı sayıda etkinlik gerçekleştiren Mersin Devlet Opera ve Balesi, yılın son üç ayını dolu dolu geçirmek adına program düzenledi.

Program kapsamında Atatürk'ü Anma Konseri ve Yunus Emre Oratoryosu da sunulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Serbülent Biçer, "Ekim, kasım ve aralık aylarındaki temsil programları hazırlıklandı. 12 Ekim’de İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin ’La Traviata’ operasından uyarlanan rejili konserin prömiyerini gerçekleştirdik. ’Şekeronya’ müzikali ve ’Amadeus’ balesini seyirciyle buluşturacağız. Mersin Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan 'Geleneksel Sonbahar Konseri’ ile ’Arkeoloji Müzesi Konseri’ni de sahneye taşıyacağız. Kasımda, orkestra şefi ve piyanist İbrahim Yazıcı‘nın projesi ’Kadın’ım’ isimli anlatımlı konserle seyircilerin karşısında çıkacağız. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri ve pandemi öncesi sergilediğimiz ‘Arda Boyları Balesi’ bu ayın programına dahil. ‘Koro Gala Konseri’ için dünya operalarının en güzel, en popüler örneklerinden oluşan bir repertuvar hazırlıyoruz. Tolga Taviş imzalı ‘Fonikler Köyü’, çocuklar ve büyükler için hazırlanmış senfonik masal niteliği taşıyan bir eser. Sadece çalgı çalanların yaşadığı hayali bir köyü anlatan bu eseri, kasım sonlarında sanatseverlerin beğenisine ilk defa sunacağız. Aralıkta Puccini’nin ‘Tosca Operası’nı, ‘La Traviata’ operasında olduğu gibi rejili konser formunda sahneleyeceğiz. Adnan Saygun‘un ‘Yunus Emre Oratoryosu’ programımıza almış bulunuyoruz. Balenin önemli eserlerinden oluşan ve bale yıldızlarını buluşturan ‘Gala Bale’ seçkisini yine bu ay içerisinde sahneleyeceğiz. Yeni yıl konseriyle, aralık ayı programını tamamlıyoruz.” görüşlerini dile getirdi.