Davultepe sahilinde bitki  dokusu bozuluyor… | MERSİN MOZAİK

Davultepe sahilinde bitki  dokusu bozuluyor…

Davultepe sahilinde bitki  dokusu bozuluyor… mersinmozaik.com

Tepkili vatandaşlar,” Yürütülen çalışmada önce ağaçlar kesilip sonra kökünden sökülüyor ki tekrar büyümesin. Boşalan alanlara boyuna uzayıp gölgesi olmayan palmiye dikiliyor, bitki örtüsünün yok edilmesi bir yana, sıcak yaz günlerinde insanların gölgesinde oturacağı ağaçların kesilmesi doğru değil. İlgili, kurum ve kuruluşları gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz…”

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı ve çevresinde bitrki dokusunun bozulduğu bildirildi.

Yürütülen düzenleme çalışmasında ağaçların kesilip çevre dokusunun bozulduğunu belirten çevre sakinleri ilgilileri göreve çağırdılar.

Ağaçların önce kesildiğini, daha sonra köklerinin söküldüğünü ifade eden vatandaşlar, düzenleme kapsamında dikilen palmiyelerin sıcak yaz günlerinde insanların gölge ihtiyaçlarını karşılayamayacağını vurgulayarak,”Parkta düzenleme yapılması elbette güzel, ancak bir yer yapılırken çevreye zarar verilmemeli. Yürütülen çalışmada önce ağaçlar kesilip sonra kökünden sökülüyor ki tekrar büyümesin. Boşalan alanlara boyuna uzayıp gölgesi olmayan palmiye dikiliyor, bitki örtüsünün yok edilmesi bir yana, sıcak yaz günlerinde insanların gölgesinde oturacağı ağaçların kesilmesi doğru değil. İlgili, kurum ve kuruluşları gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz…” görüşlerini dile getirdiler.

Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı, daha önce de Caretta caretta kaplumbağaları ve Kum Zambaklarının zarar gördüğü iddialarıyla gündeme gelmişti.