Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor... | MERSİN MOZAİK

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor...

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor... mersinmozaik.com

Özyiğit, “Kentsel iyileştirmeyi dikkate alan imar planı çözümlerimizle, yurttaşların güvenli ve nitelikli konutlara kavuşmasının önünü açacağız. Binaların analizini yaparak, depreme dayanıklılık önlemleri alınmasında destek olacağız...”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem kırsal hem de merkezdeki mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Özyiğit hafta sonu Limonluk, 50. Yıl, Hürriyet, Pirireis, Eğriçam ve Çavak mahallelerinde Yenişehirlilerle buluştu.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, mahalle buluşmalarını sürdürürken, gittiği her yerde Yenişehirli vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Toplantılarda 5 yıllık hizmetlerini anlatan Başkan Özyiğit, önümüzdeki dönemde hayata geçirecekleri çalışmaları da halkla paylaşarak, görüş ve önerilerini alıyor. Hafta sonu 6 mahallede vatandaşlarla buluşan Başkan Özyiğit, sivil toplum kuruluşlarını ve yöre derneklerini de geziyor.

Güneş balçıkla sıvanmaz...

Yenişehirlilere seslenen ve “Projeler geliştirdik, hayata geçirdik ve vatandaşlarımızın yaşamını doğrudan etkileyen işler yaptık.” ifadelerini kullanan Başkan Abdullah Özyiğit, “Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi. 5 yılda sosyal belediyecilik uygulamalarıyla halkın yanında durduklarını ifade eden Özyiğit, “Pandemi, deprem ve yüksek enflasyon nedeniyle zor zamanlar geçirdik. Yenişehir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla halkımızın yanında olduk. Halkçı belediyecilikle çalıştık” şeklinde konuştu. Tüm bu zorlu süreçlere rağmen önemli işler başardıklarını ifade eden Özyiğit, “Tüm iftiralara ve asılsız iddialara rağmen Yenişehir halkı Yenişehir Belediyesinin güvenli limanda olduğunu biliyor. Hizmetleri görüyor...” dedi.

GES Projesi Yenişehir Belediyesi tükettiği enerjinin yüzde 60’ını karşılayacak

Önümüzdeki 5 yıl için projelerini hazırladıklarını ve Yenişehirlilerle paylaşarak görüşlerini aldıklarını söyleyen Özyiğit, “Güneş Enerjisi Sistemi için projemiz hazır. Dış finansman kaynağımızı bulduk. Projemizi hayata geçirdikten sonra Belediyemizin elektrik tüketiminin yaklaşık %60’ını yenilenebilir enerjiden karşılayacağız. Hem sürdürülebilir geleceğe katkı sunacak hem de Belediyemiz için büyük bir ekonomik yükten kurtulmuş olacağız...” diye konuştu.

3. Yaş Üniversitesi ile yaş almış vatandaşlara destek verilecek...

Yaş almış vatandaşlar ve emekliler için kuracakları 3. Yaş Üniversitesi ile ilgili konuşan Özyiğit, “Burada hazırlayacağımız programlarla, 60 yaş ve üzeri yurttaşlarımızın fiziksel, ruhsal sağlıklarını destekleyerek kronik rahatsızlıklarını önlemelerine ve günlük yaşam becerilerini artırarak hayata aktif katılımlarına katkıda bulunacağız...” dedi.

Ulusal ve uluslararası E-Spor turnuvalarına ev sahipliği yapacağız...

2 yıl üst üste Yenişehir’de Avrupa triatlon yarışlarını düzenlediklerini ve 20-21 Nisan tarihlerinde Dünya yarışlarına ev sahipliği yapacaklarını hatırlatan Başkan Özyiğit, 12-14 Nisan’da da EuroLeague Women dörtlü finallerinin de Yenişehir’de yapılacağını hatırlattı. Bu organizasyonların Yenişehir’in marka değerine katkı sunduğunu belirten Başkan Özyiğit, E-Spor konusunda önümüzdeki dönemde adım atacaklarını dile getirerek şunları söyledi: “Gelişmekte olan E-Spor için bir takım oluşturarak, gençlerin video oyunları üzerinden rekabetçi ve stratejik mücadelelere girebileceği imkan ve altyapı yaratacağız. Ulusal ve uluslararası E-Spor turnuvalarına ev sahipliği yapacağız...

Dirençli Kent ve Kentsel Dönüşüm Ofisi kurulacak...

Yenişehir’i doğal afetlere karşı dirençli hale getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Özyiğit, “Kentsel iyileştirmeyi dikkate alan imar planı çözümlerimizle, yurttaşların güvenli ve nitelikli konutlara kavuşmasının önünü açacağız. Binaların analizini yaparak, depreme dayanıklılık önlemleri alınmasında destek olacağız...” dedi.

Afet Toplanma ve Müdahale Merkezi oluşturulacak...

60 kişilik Arama ve Kurtarma Ekibi kurduklarını söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, oluşturacakları Afet Toplanma ve Müdahale Merkezi hızlı ve etkili müdahale ile toplumun güvenliğini sağlamayı, afetlere direnci artırmayı ve acil durumlarda koordineli bir tepki vermeyi amaçladıklarını vurguladı.