CHP’li Kaya, depremzedelerin şikayetlerini dile getirdi... | MERSİN MOZAİK

CHP’li Kaya, depremzedelerin şikayetlerini dile getirdi...

CHP’li Kaya, depremzedelerin şikayetlerini dile getirdi... mersinmozaik.com

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya, depremzedelerin kendisine teşekkür ettiklerini söyleyen AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum’a, Osmaniyeli depremzedelerin sözlerini hatırlattı: “Bir toplumda sorumluluk yüklenen kişi ’Biz bunu yaptık’ diyerek teşekkür bekleyemez, çünkü bu onların görevidir. Bakanlar, bir ülkede sorumluluk heybesini üstlerine almışlarsa o sorumluluğu taşıyabilmelidirler.” diyerek Kurum’a yapmadıklarını da hatırlattıklarını belirtti. Kaya, “Depremzedelerin teşekkürü değil isyanı var.”

-Osmaniye Konteynır kentte yaşamaya devam eden Osmaniyeli depremzedelerden, “Ben verdiğim her sözü tuttum” diyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum’a: “Verilen sözler tutulmadı. Hakkımızı helal etmiyoruz.”  

Osmaniye Konteynır kentini ziyaret eden CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya, Osmaniye’nin depremzedelerinin, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a verdiği sözleri tutmadığını hatırlattıklarını belirtti ve “Osmaniye’de hala konteynırlarda yaşayan halk, deprem döneminin Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’a teşekkür etmiyor, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını söylüyorlar” dedi. CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Kâtip Üyesi Asu Kaya, Osmaniye konteynır kentinde depremzedeleri tek tek gezdiğini belirterek, depremin ikinci yılının içinde olunduğunu ve depremin üzerinden geçen süreçte dönemin Bakanı Murat Kurum’un kenti sadece bir kere sınırlı bir sürede ziyaret ettiğini de hatırlatarak, “Depremzede yurttaşlarımız, “verilen sözlerin hiç biri tutulmadı, erzak yardımı da kesildi. İleriye dair umutla bakamıyoruz, hakkımızı helal etmiyoruz...” diyorlar dedi.

Kaya, konteynır kent ziyaretinde, 13 ayın sonunda hala konteynırlarda yaşamaya devam eden yurttaşların “Bugüne kadar teşekkür edecek herhangi bir şeylerinin olmadığını, ayrıca seçimden sonraki süreçte bugünleri de çok arayacaklarını ve bugüne kadar haklarını teslim etmeyenlere “haklarını helal etmediklerini” söylediklerini de belirtti.

Kaya, konteynır kentte yaşayan bir depremzedenin “Hiçbir yardım görmedim. 17 Şubat’ta dönemin Bakanının geldiğini de görmedim. Umutlarımız söndü, konteynırdan çıkabilme umudumuz da yok, biz kiracıydık, kiracılara da herhangi bir hak da yok, hak sahibi de olamıyoruz, rezil de olsak konteynır kentte yaşamaya devam etmek zorundayız, buraya mahkumuz” dediklerini de belirtti.

-CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya’dan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum’a: Osmaniye’nin depremzede insanlarının Kurum’a teşekkürü değil isyanı var: Neden hala konteynırlarda yaşıyoruz? Barınma krizi neden çözülmedi?"

Kaya,” Depremin üzerinden bir yıl geçti, ikinci yılın içindeyiz. Depremde verilen vaatlerin hiçbirisi tutulmadı. Bir yılın içinde depremzedeler eşyalı olarak teslim edilecek deprem konutlarında oturacak denildi. Çekiliş yapıldı, çok sınırlı sayıda insanın taşındığını duyuyoruz ama konteynır kent hala dolu. Deprem bölgesinde barınma krizi had safhada. Konteynır kente girmek için insanlar sırada bekliyor, deprem bölgesinde insanlar kiralık ev bulma konusunda umutlarını kesmiş durumda. Evlerinin kirasını ödeyemeyen binlerce kiracı depremzede ise konteynır kente geçmek istediklerini, durdurulamayan kira artışlarıyla baş edemediklerini söylüyorlar.” dedi.

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya’dan deprem döneminin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum’a: “Görevinizi yaptığınız için teşekkür bekleyemezsiniz, ki görevinizi layıkıyla yapmadığınız da ortada!

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya, depremzedelerin kendisine teşekkür ettiklerini söyleyen AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum’a, Osmaniyeli depremzedelerin sözlerini hatırlattı: “Bir toplumda sorumluluk yüklenen kişi 'Biz bunu yaptık' diyerek teşekkür bekleyemez, çünkü bu onların görevidir. Bakanlar, bir ülkede sorumluluk heybesini üstlerine almışlarsa o sorumluluğu taşıyabilmelidirler.” diyerek Kurum’a yapmadıklarını da hatırlattıklarını belirtti. Kaya, “Depremzedelerin teşekkürü değil isyanı var.” dedi.