VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, OYUNU  GAZİPAŞA ORTAOKULU’NDA KULLANDI | MERSİN MOZAİK

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, OYUNU  GAZİPAŞA ORTAOKULU’NDA KULLANDI

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, OYUNU  GAZİPAŞA ORTAOKULU’NDA KULLANDI mersinmozaik.com

Pehlivan, “Seçim Takvimi Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenip Resmi Gazete’de yayımlandığı günden bugüne gerekli hazırlıkları, personel ve araç dahil güvenlik planlamalarını kapsamlı bir şekilde yapmıştık. Biraz önce rakamlarla ifade ettiğim sandık bölgelerinde Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimizin toplamda 9.858 güvenlik görevlisi, 1.800 araç ile 7/24 esasına göre seçim güvenliği için görev yapmaktadır. Almış olduğumuz tedbirler seçim sürecinin sonuna kadar devam edecektir. Demokrasinin tecelli ettiği, vatandaşlarımızın iradelerini sandığa yansıttığı seçimlerin ülkemize, milletimize, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Mahalli İdareler Seçimleri için oylarını Akdeniz İlçesinde, Gazipaşa Ortaokulu'nda kullandı.

1132 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Vali Pehlivan, "Malumunuz,bugün ülkemiz genelinde Mahalli İdareler Seçimleri yapılıyor. Bu kapsamda hem Belediye Başkanlıkları hem Muhtarlıklar hem de Belediye Meclis Üyelikleri için vatandaşlarımız tarafından oy kullanılıyor. Biz de ailece vatandaşlık görevimizi yerine getirdik, oyumuzu kullandık.

İlimiz genelinde seçimlerin huzur ve güven içinde sürdürülmesi için gerekli bütün güvenlik önlemlerini almış durumdayız. Bugün sabah erken saatten itibaren sandık görevlileri ve güvenlik görevlileri görev yerlerine ulaştı ve saat 8:00 itibari ile oy kullanma işlemleri başladı. Şu ana kadar çok şükür sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

İlimiz genelindeki 13 İlçemizde, 806 Mahallemizdeki 906 Sandık Bölgesinde 4.456 sandıkta 1.387.345 seçmen oy kullanacak.

Seçimler, bilindiği üzere, İllerde İl Seçim Kurulu İlçelerde de İlçe Seçim Kurullarının gözetiminde, denetiminde yapılıyor.

Bu bağlamda, Anayasa ve Seçim Yasası, idareye de birtakım görevler vermektedir. İdare olarak bizim temel görevimiz ilgili birimlerimiz vasıtasıyla seçimin güvenliğini temin etmek, vatandaşlarımızın tercihlerini huzur ve güvenlik içinde sandığa özgürce yansıtmalarını sağlamaktır.” dedi.

Seçimde toplam 9.858 güvenlik görevlisinin seçim bölgelerinde olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, “Seçim Takvimi Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenip Resmi Gazete’de yayımlandığı günden bugüne gerekli hazırlıkları, personel ve araç dahil güvenlik planlamalarını kapsamlı bir şekilde yapmıştık. Biraz önce rakamlarla ifade ettiğim sandık bölgelerinde Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimizin toplamda 9.858 güvenlik görevlisi, 1.800 araç ile 7/24 esasına göre seçim güvenliği için görev yapmaktadır. Almış olduğumuz tedbirler seçim sürecinin sonuna kadar devam edecektir. Demokrasinin tecelli ettiği, vatandaşlarımızın iradelerini sandığa yansıttığı seçimlerin ülkemize, milletimize, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." görüşlerini dile getirdi.