Vali Pehlivan’dan bayram kutlaması… | MERSİN MOZAİK

Vali Pehlivan’dan bayram kutlaması…

Vali Pehlivan’dan bayram kutlaması… mersinmozaik.com

Pehlivan, ”Mersin İlimiz genelinde trafik güvenliğinin temini, takibi ve denetimi için gerekli planlamalar yapılmış, yeterli araç ve personel görevlendirmesi yapılmıştır. Güvenlik birimlerimiz, vatandaşlarımızın güvenliği için 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürecektir. Kazasız, kayıpsız bir bayram haftası geçirmemiz en büyük temennimizdir…”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, mesaj yayınlayarak Mersinliler ve İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Pehlivan, bayramların önemine dikkat çektiği kapsamlı değerlendirmesinde şu görüşleri dile getirdi:

Manevi iklimi kalbimize, ruhumuza işleyen rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan’ı idrak ederek geride bırakmanın getirdiği duygu yoğunluğu içinde; birlik, beraberlik dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği Ramazan Bayramı’na erişmenin bahtiyarlığını yaşamaktayız.
Bayramlar, huzurlu yaşamın tesisini ve devamlılığını sağlayan, milletçe sahip olduğumuz medeniyet değerlerimiz içinde yer alan çok kıymetli manevi hazinelerimizdendir. 
Bu değerlerimizin varlığı yarınlarımıza da ışık tutmaktadır. Dün ile bugün, bugün ile gelecek arasında köprü vazifesi görmektedir.
Günümüzün nesilleri olarak bizlere düşen, toplumumuzun manevi zenginliklerini yaşamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. 
Ramazan Bayramı vesilesiyle başta şehit ailelerimiz, gazilerimiz olmak üzere aileleri, akrabaları, komşuları, yaşlıları, engelli bireyleri, çocukları hatırlamak, hatır sormak, bayramlaşmak, kırgınlıkları bertaraf etmek aramızdaki sevgi bağlarını kuvvetlendirecek; toplumsal dayanışma açısından temel teşkil eden saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularını çoğaltacaktır. 
Bayramlar, çocuklarımızın yüzündeki masumiyet, heyecan ve tebessümdür. Bayramlar, sıla-i rahim yapmak, büyüklerimizin duasını almaktır.
Bayram günleri, bir araya gelmemize vesile olan ziyadesiyle kıymetli günlerdir.
Bayramda sevdikleriyle bayramlaşmak, hasret gidermek üzere seyahat edecek vatandaşlarımızın, bayram sevincinin acılara dönüşmemesi için trafikte azami dikkatle seyretmeleri, kurallara harfiyen riayet etmeleri hayati önem arz etmektedir.

Mersin İlimiz genelinde trafik güvenliğinin temini, takibi ve denetimi için gerekli planlamalar yapılmış, yeterli araç ve personel görevlendirmesi yapılmıştır. Güvenlik birimlerimiz, vatandaşlarımızın güvenliği için 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürecektir. Kazasız, kayıpsız bir bayram haftası geçirmemiz en büyük temennimizdir.

Saygıdeğer Mersinli hemşehrilerimizin, aziz Milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık, huzur, hayır ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum.