“FINAL 4 MERSİN” ORGANİZASYONU AVRUPA KADINLAR BASKETBOL LİGİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ... | MERSİN MOZAİK

“FINAL 4 MERSİN” ORGANİZASYONU AVRUPA KADINLAR BASKETBOL LİGİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ...

“FINAL 4 MERSİN” ORGANİZASYONU AVRUPA KADINLAR BASKETBOL LİGİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ... mersinmozaik.com

İstanbul’dan sonra ilk kez Anadolu’da Mersin’de düzenlenmekte olan Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi Finali yoğun ilgi gördü...

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Mersin Kültür Merkezi’nde Fiba (Uluslararası Basketbol Federasyonu) tarafından düzenlenen Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi ödül törenine katıldı.  

İstanbul’dan sonra ilk kez Anadolu’da Mersin’de düzenlenmekte olan Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi Final 4 kapsamında düzenlenen ödül töreninde Fiba tarafından belirlenen kategorilerde ödül almaya hak kazan sporcu ve antrenörlere ödülleri takdim edildi. 

Euroleague Kadın Basketbol müsabakalarında ‘Yılın En İyi Savunma Oyuncusu’ ödülünü Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın eşi Yıldız Pehlivan tarafından Yvonne Anderson’a verildi. Diğer kategorilerde ödüller;  Kulüp Mükemmeliyet Ödülü- Casademont Zaragoza’ya, Yılın Koçu- Rachid Meziane (Villeneuve)’e, Yılın En İyi Savunma Oyuncusu’ Yvonne Anderson’a, Yılın En İyi Genç Oyuncusu- Sika Kone (Perfumerias Avenida)’ye, Yılın En İyi İkinci Beşi- Kennedy Burke (Villeneuve), Valeriane Ayayi (Prag), Yvonne Anderson (Fenerbahçe), Janelle Salaun (Villeneuve), Elizabeth Williams (ÇBK)’a, Yılın En İyi Beşi- Marina Mabrey (ÇBK), Kayla Mc Bride (Fenerbahçe), Leonie Fiebich (Casademont Zaragoza), Emma Meesseeman (Fenerbahçe), Eziyoda Macbegor (Prag)’a, Sportif Miras Ödülü- Sonja Vasic’e, En Değerli Oyuncu (MVP)- Emma Meesseeman (Fenerbahçe)’a takdim edildi. Törende, FIBA Avrupa Başkanı Jorge GARBAJOSA da bir konuşma gerçekleştirdi.