FİNAL 4 MERSİN SONA ERDİ… | MERSİN MOZAİK

FİNAL 4 MERSİN SONA ERDİ…

FİNAL 4 MERSİN SONA ERDİ… mersinmozaik.com

Vali Pehlivan, “‘Dörtlü Final’in Mersin İlimizde düzenlenmesine, şampiyonaya ev sahipliği yapmamıza vesile oldu. Bugüne kadar gerek Türkiye Liginde gerekse Avrupa Liginde Mersin’imizi başarıyla temsil eden Çukurova Kadın Basketbol Takımımızı tebrik ediyorum, gelecek sezonlarda artan başarılar diliyorum…”

-FENERBAHÇE ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU…

Mersin’de düzenlenen Fiba Avrupa Kadın Basketbol Ligi Euro League Women basketbol ‘Final Four’ müsabakaları tamamlandı, Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, Fransa’nın Villeneuve D'ascq LM takımını 106-73 skorla mağlup ederek üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Takımın birincilik madalyaları ve şampiyonluk kupası maç sonunda düzenlenen seremonide takdim edildi.

Mersin’i şampiyonada geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Çukurova Kadın Basketbol Takımı temsil etti. Müsabakalar uluslararası standartlara sahip olan Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynandı. Karşılaşmaları izlemek üzere binlerce basketbol sever 3 gün boyunca salonu doldurdu.

Müsabakaları eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte izleyen Vali Ali Hamza Pehlivan, “ Dörtlü Final’e Mersin’imizde ev sahipliği yapmanın memnuniyetini yaşadık. Güzel bir organizasyon oldu. Finalde mücadele eden bütün takımları kutluyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesine destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere, FIBA’ya, Türkiye Basketbol Federasyonu’na, katkısı olan bütün kişi ve kurumlara, emeği geçen herkese, spor salonunu dolduran bütün sporseverlere teşekkür ediyorum.

Final 4’ da, Avrupa Şampiyonluğunu elde eden ve üst üste ikinci kez birincilik kupasını ülkemize getirme başarısı gösteren Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı’nı tebrik ediyorum.

Çukurova Basketbol geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa Kadın Basketbol Ligi’nde ‘Final 4’ a yükselme başarısı gösterdi.

Dörtlü Final’in Mersin İlimizde düzenlenmesine, şampiyonaya ev sahipliği yapmamıza vesile oldu. Bugüne kadar gerek Türkiye Liginde gerekse Avrupa Liginde Mersin’imizi başarıyla temsil eden Çukurova Kadın Basketbol Takımımızı tebrik ediyorum, gelecek sezonlarda artan başarılar diliyorum.

İlimizde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırım programları kapsamında bugüne kadar inşa edilmiş olan, dünya standartlarında pek çok spor tesisimiz var. Bu tesislerimizde değişik branşlarda ulusal ve uluslararası turnuvalara, şampiyonalara ev sahipliği yapmaya inşallah devam edeceğiz.”dedi