BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL FARKINDALIK ÇALIŞMALARI İLE KENTTE FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR... | MERSİN MOZAİK

BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL FARKINDALIK ÇALIŞMALARI İLE KENTTE FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR...

BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL FARKINDALIK ÇALIŞMALARI İLE KENTTE FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR... mersinmozaik.com

Tüfekçi, “Kadına verilen değerle birlikte kadınlar güçleniyor. Sosyal ortamlarda kendisine imkân buluyor ve emeklerini bir şekilde değerlendiriyor Bunların hepsi çok önemli. Bu çalışmaların ülkemize de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kadınların güçlü olması demek güçlü bir Türkiye demektir...”

-KADINLAR, HEM SOSYALLEŞTİKLERİ HEM DE MORAL BULDUKLARI BİR GÜN GEÇİRDİ...

-KADINLAR, DOĞAYI VE BİSİKLETİ KENDİ ÖZGÜN ÇALIŞMALARIYLA RESMETTİ... 

-“BÖYLE ETKİNLİKLERİ AVRUPA ÜLKELERİNDE GÖRMÜŞTÜM AMA BİZ DAHA ÖNCE YAŞAMAMIŞTIK...”

 Güçlü kadın güçlü toplum anlayışı ile kentte kadın görünürlüğünü artıran Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Etkinlik ve Sanat Merkezinde ‘Kadın ve Bisiklet’ temalı sanat çalışması etkinliği düzenledi. Etkinlikte; kadınların sosyalliğini artırmak, sanat çalışmalarında yer almalarını desteklemek, çevre bilinci oluşturmak, özgürlük ve bisiklet konularında farkındalık oluşturmak amaçlandı. Tuvalini ve boyasını kapıp gelen kadın ve çocuklar denize karşı açık alanda renkleri özgürce kullandı. Etkinlikte, TADEKA (Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu) Plastik Sanatlar Kurulu’ndan 42 sanatsever de yer aldı. Sanatın iyileştirici gücünü hep birlikte deneyimleyen kadınlar hem sosyal hem ruhsal yönden şifalandıkları güzel bir geçirdiler.

Tüfekçi: “Böyle ortamlarda harika üretim çıkıyor...”

TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu üyelerinden sanatçı Sema Tüfekçi, etkinlik için Tarsus’tan geldiklerini ve çok güzel bir organizasyon olduğunu ifade etti. Etkinliğe katılmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu aktaran Tüfekçi, “Böyle ortamlarda harika üretim çıkar. Sanat demek, özgürlük demek; bisiklet de özgürlük demek. Bir kadının bisiklete binmesi ve özgürce hızlı bir şekilde gidebilmesi herhalde insanın yaşayabileceği en güzel duygulardan biridir. Bir sanatçı ancak yaratımlarını özgür bir şekilde çalıştığı zaman ortaya koyar. O yüzden bu ikisi çok güzel bir ikili...” dedi. Etkinlikte herkesi kadını, doğayı ve bisikleti kendi özgün tarzı ile resmettiğini dile getiren Tüfekçi, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla diğer belediyelerin önüne geçirdiğini de sözlerine ekledi.

“Büyükşehir, yaptığı çalışmalarla diğer belediyelerin önüne geçiyor...”

Büyükşehir Belediyesi’nin kadına değer veren bir belediye olduğunu söyleyen Tüfekçi, “Kadına verilen değerle birlikte kadınlar güçleniyor. Sosyal ortamlarda kendisine imkân buluyor ve emeklerini bir şekilde değerlendiriyor Bunların hepsi çok önemli. Bu çalışmaların ülkemize de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kadınların güçlü olması demek güçlü bir Türkiye demektir...” diyerek yapılan faaliyetlerin toplumda bir değer katacağını vurguladı.

Etkinlikte, kadınlar hem sosyalleşti hem de moral buldu...

Akademisyen Neriman Beslem, etkinliği duyunca sevindiğini ve bütün işlerini bırakıp geldiğini dile getirerek, “Benim için değerli ve çok güzel bir ortam. Kadın özgürleştiğinde bütün dünyaya hayat katar. Kadının ruhu o kadar derin ki, özgür olduğunda bütün derinlikler içerisinde insanlığın iyiliğine ve refahına olacak çok şey yapabilir. Bisiklet de doğaya uygun bir araç ve herkesin kullanması gereken bir araç. Etkinliği mükemmel buldum. Benim ruhuma çok iyi geldi. Haftanın 5 günü yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Burada bütün stresimi attım...” ifadelerini kullandı.

Resim öğretmeni Esin Küçük, etkinlik sayesinde kadınların hem sosyalleştiklerini hem de moral bulduklarını ifade ederek, “Etkinlik, festival havasında çok güzel geçti ve burada olmaktan çok mutlu oldum. İyi ki gelmişim diyorum. Sosyalleştiğimiz, kadınlarla birlikte el ele olduğumuz güzel bir gün geçirdik...” dedi.

TADEKA üyelerinden Nagehan Kargılı, daha önce böyle bir etkinliğe hiç katılmadığını belirterek, “Daha önce arkadaşımızla böyle bir çalışma yapmamıştık. Kadınlar bir arada olmaktan dolayı mutlular. Aynı zamanda sosyalleşiyoruz. Ben daha önce böyle etkinlikleri Avrupa ülkelerinde görmüştüm ama biz bunu daha önce yaşamamıştık. Büyükşehir sayesinde bunu yaşadık. Çok memnunuz...” diye konuştu.

Etkinlik sayesinde yeni insanlar tanıdığını söyleyen Ela Güngeç, “Burada zaman su gibi akıp geçti. Büyükşehir Belediyesi bize böyle bir alan sağladığı için gayet mutlu oldum ve vakit çok eğlenceli geçti. Ben Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı diğer etkinlikle katılıyorum. Daha önce ülkemizde hiç böyle bir etkinlik duymadım ve böyle bir yere ilk kez geliyorum...” dedi.

Etkinliğe katılan çocuklardan Zeynep Uyar ise, “Babamla sahilde gezerken burayı gördüm ve etkinlik yapıldığını fark edince katılmak istedim. Ders yoğunluğumdan sonra bana iyi geldi ve enerjim yükseldi...” sözlerine yer verdi.