İşte AKP farkı... | MERSİN MOZAİK

İşte AKP farkı...

İşte AKP farkı... mersinmozaik.com

Boş İş Merkezi’nin alt kattaki vitrin camları Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ismini taşıyan Millet Bahçesi tanıtım afişleriyle bezeli.

Ekonomik ve sosyal çöküntü bölgesine dönüşen Çamlıbel’de, atıl kapasite konumundaki trilyonluk iş merkezinin camları Millet Bahçesi tanıtım afisleriyle bezeli.

Mersin’de Yaşat İşhanı’dan sonra inşa edilip hizmete giren, içinde sinemlarin da bulunduğu Marina Vista, yıllardır tekrar insanları ağırlayacağı günü bekliyor.

Tepkili vatandaşlar, İş Merkezi'nin vitrin camşarına afiş asmak yerine bölgdeyi canlandıracak projelerin geliştirilmesini istiyor.

Form, Kipa, CarrefourSA gibi Alışveriş merkezlerinin açılmasına paralel yaşan insan trafiği kayması Merkez Mersin’le birlikte kentin cazibe noktası Çamlıbel’inde sonu getirdi.

Bir zamanlar dolar üzerinden hava parasıyla el değiştiren işyerlerinin neredeyse kiracı dahi bulamıyor.

Çamlıbel’in canlılığının yarattığı potansiyele göre yapılan Marina Vista yatırımı ilgi odağı olduktan kısa süre sonra insan trafiğinin durması sonucu atıl kapasiteye dönüştü.

Boş İş Merkezi’nin alt kattaki vitrin camları Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ismini taşıyan Millet Bahçesi tanıtım afişleriyle bezeli.

Konuyla ilgili görüşü aldığımız bir taksi şoförü, İş Merkezi’nin durumunun vicdan sızlattığını belirterek,"Yazık yıllardır boş duruyor. İlk açıldığında bu çevre insan kaynıyordu. Çok güzel iş yapardık. Biz yine iyi kötü idare ediyoruz, ancak trilyonluk yatırım milli servet boş bekliyor. Akdeniz Belediye Başkanı vitrin camına kimsenin uğamadığı Millet Bahçesi tanıtım afişi alacağına bölgenin ekonomik ve sosyal yönden kalkınması için proje geliştirsin. Bizim yapacak birşeyimiz yok, ne de olsa AKP farkı..."görüşlerini dile getirdi.

Diğer yandan İsmet İnönü Bulvarı-Cengiz Topel Caddesi köşesindeki işyerinin aylardır kiracı beklediği dikkat çekiyor.