Emlak piyasası durgun... | MERSİN MOZAİK

Emlak piyasası durgun...

Emlak piyasası durgun... mersinmozaik.com

Bu yılın ilk 10 ayında 31 bin 300 olan satışlar, güden yılı yaklaşması için son iki ayda yaklaşık 12 bin satışın gerçekleşmesi gerekiyor.

İstatistiki bilgiler emlak piyasasında trendin yükseldiği yönünde yansıtılsa da sahada işlerin tatminkar olmadığı gözleniyor.

Emlak piyasasını yabancıların belirleyip yönlendirdiğini belirten emlak müşavirleri, dolar kurunun fiyatlara yaklaşık yüzde 35 artış getirdiğini söylüyorlar.

Kamuoyuna yansıyan veriler, Mersin‘de ay bazında satışlarda yaklaşık yüzde 13’lük artış olduğu açıklansa da toplam 43 bin 496 konutun satıldığı 2020 yılı rakamlarına ulaşamayacak gibi.

Bu yılın ilk 10 ayında 31 bin 300 olan taşınmaz satışları, güden yılı yakalaması için son iki ayda yaklaşık 12 bin satışın gerçekleşmesi gerekiyor.

Oran’a vurulduğunda güden yılı yakalaması zor gibi.

Mersin’de yabancıların piyasada etkili olduğunu vurgulayan emlak musavirler,"Satışlar tatmin edeci değil . Dolar kuru müşteriyi ikilem düşürüyor, fiyatlar yaklaşık yüzde 35 şişti. İran, Irak, Suriye ve Lübnanlı yabancılar gözü kapalı emlak alıyor. Özetle piyasa da istikrar yok..." görüşlerini dile getirdiler.

Diğer yandan, yılın ilk 10 ayda satılan 31 300 yaklaşık 1900’ünü yabancılar almış.

Nüfus ortalamasına vurulduğunda azımsanacak rakam değil.