MEİGDER emin adımlarla yürüyor… | MERSİN MOZAİK

MEİGDER emin adımlarla yürüyor…

MEİGDER emin adımlarla yürüyor… mersinmozaik.com

2020 kurulan Mersin İnternet Gazeteciler Derneği, 85 Gazeteci örgütü, 8 Basın Federasyonu tarafından oluşturulan 20 Bin üyeli Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun üyesi artık.

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği, Kuruluşunun üzerinde çok zaman geçmemesine karşın Türkiye'nin en büyük basın kurumu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında yerini aldı.

Gazeteciliğin sanal ortama kaymasına paralel ilgili alana da yönelen Mersinli gazeteciler MEİGDER çatısı altında emin adımlarla yürüyorlar.

2020 kurulan Mersin İnternet Gazeteciler Derneği, 85 Gazeteci örgütü, 8 Basın Federasyonu tarafından oluşturulan 20 Bin üyeli  Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun üyesi artık.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun çağrısı üzerine İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, Trabzon’da düzenlenen 23. Başkanlar Konseyi’ne, Mersin İnternet Gazeteciler Derneğini, yönetim kurulu Başkanı A.Vahap Şehitoğlu katıldı.

Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri, Başkanlar Konseyi toplantısında, MEİGDER’in Konfederasyon Başkanlar konseyine alındığını açıkladı.

Gelişmelerin ışığında Akdeniz Gazeteciler Federasyonu yöneticileri ile bir araya gelen Başkan Şehitoğlu, Konfederasyon kurucu üyelerinden  Akdeniz Gazeteciler Federasyonuna da üyelik için resmi başvurusunu yaptı.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Şehitoğlu, Türkiye’nin en büyük basın ailesini barındıran Konfederasyon çatısı altında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, ‘Çoğunluğu eskiden tanıdığım arkadaşlarım. Nuri Kolaylı başkanımda daha önce Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar konseyinde birlikte görev yaptığım sevdiğim bir arkadaşım. Büyük bir ailemiz oldu. MEİGDER ve Mersin’imize hayırlı olsun.” dedi.

Diğer yandan Başkanlar Konseyi toplantısında bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, özgürlüğün demokrasinin olmazsa olmazı olduğunun altını çizerek,“Demokrasilerin gelişmesi açısından ülkemizde darbe yıllarından bu yana değişmeyen basın özgürlüğünü kısıtlayan maddeler vardır. Özgürlük, demokrasinin olmazsa olmazıdır.

Elektronik ortamda yapılan habercilikte sorun yaşanıyor. İnternet haberciliği büyük bir gelişim gösterdi. Kurumsal internet haber siteleri yayınlarına başlayarak sektöre renk kattılar. Ama bunun yanında ‘kopyala yapıştır’dan öteye gitmeyen haber siteleri de boy gösteremeye başladı. Daha da artıyorlar ve internet medyasının düzenlemeye ihtiyacı var.

Gazetecilik mesleği basın kartına bağlı olmadan yapılan ağır bir iş olarak kabul edilmeli. Anayasal güvenlik haklarının hizmet süresi geri verilmelidir. 212 yasaya tabi olan herkes bundan yararlanıyordu. Artık meslektaşlarımızın tümü gazeteci olarak sayılmalı…”görüşlerini dile getirdi.