12. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI VERİMLİ GEÇTİ… | MERSİN MOZAİK

12. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI VERİMLİ GEÇTİ…

12. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI VERİMLİ GEÇTİ… mersinmozaik.com

Mezitli Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’nde ücretsiz verilen eğitimlere, hastalar, hasta yakınları ve bakım evelerinden de katılımlar oldu. Etkinliğe 8 Alzheimer Hastası, 25 Hasta Yakını ve bakım verenleri katılırken, Çağ Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencileri ve gönüllü gençler de rehberlik desteği verdi.

Prof. Dr. Özge, 15-16-17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen 12. “Gençlerle Genç Yaş Al” etkinliğine katılımın yoğun olduğunu bildirdi.

Yıllardır uygulanan projeyle Alzheimer hastalığı hakkında toplumun farkındalığını artırmak, dayanışma ruhunu pekiştirmek ve hasta yakınlarına destek olmak hedefleniyor.

Gençlerle Genç Yaş Al” projesini Gençlik ve Spor Bakanlığı da destekledi..

Mezitli Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’nde ücretsiz verilen eğitimlere, hastalar, hasta yakınları ve bakım evelerinden de katılımlar oldu.

Etkinliğe 8 Alzheimer Hastası, 25 Hasta Yakını ve bakım verenleri katılırken, Çağ Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencileri ve gönüllü gençler de rehberlik desteği verdi.

Yeni buluşmalarda, hasta yakınları kendi sorunlarına dönük fikir alışverişleri gerçekleşti.

2 gün uygulanan dijital program, 6200 dakikalık izlenme süresi ile, 6 ayrı ülkede 1109, Türkiye’den de; 4253 kişi tarafından takip edildi.

Kampla ilgili değerlendirme yapan Mersin Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özge;     “Her yıl; olduğu gibi bu yıl da hepimizi bir araya getirip kaynaşma fırsatı da veren kampımızla, çok geniş coğrafyalara ulaşabilmek, bizleri son derece mutlu etti. Kampımızdan dağarcığınıza eklediğiniz güncellenmiş bilgiler sizleri de mutlu edeceğini umuyorum.. Bu vesile bir kez daha, pandemi döneminde kaybettiğimiz tüm insanları, özellikle de sağlık ve bakım çalışanlarını rahmetle anıyor, hasta olanlara da acil şifalar diliyor, pandemi koşullarının tamamen son bulduğu sağlıklı günlerde yeniden buluşmak dileğiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”görüşlerini aktardı.

Destekçi ve katılımcılara da teşekkür eden Prof. Dr. Özge,“Kampımıza ulusal bazda geniş bir katılımın sağlanması ve erişilebilir olmasında teknik destek çözüm ortağımız Ethiccon Organizasyon Firmasına, onlarla birlikte, tüm konuşmacılarımıza ve sürpriz sanatçılarımıza; değerli katkıları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.