Neyzen Ahmet Coşar,"Kurumsallaşan Dergâhımızın kapısı herkese açık" | MERSİN MOZAİK

Neyzen Ahmet Coşar,"Kurumsallaşan Dergâhımızın kapısı herkese açık"

Neyzen Ahmet Coşar, mersinmozaik.com

Mevlana Kültür ve Sanat Derneğinde, sohbet toplantılarının yanı sıra Ney, Hat-Tezhip-Minyatür, Ebru, Tespih, Sedef Kakma, Sedef ve Metal yontuculuğu, diksiyon, Osmanlıca, Arapça, tefsir, solfej ve Türk Musikisi Sazları eğitimi kurslarıyla katılımcılar kültür ve sana yönlendiriliyor.

Korana salgını nedeniyle bazı çalışmalarına zorunlu olarak ara verev Mersin Mevlana Kültür ve Sanat Derneği, 17 Aralık'ta gerçekleştirecekleri Hz. Mevlana'yı anma etkinliklerine hazırlanıyor.
Özverili ve sabırlı bir çalışmayla Mersin'e Mevlevihaneyi kazandıran Mevlana Kültür ve Sanat Derneği, verdiği kurs ve derslerle kent kültürüne katkı da sağlıyor.
Dernegin Kurucu Başkanı Neyzen Ahmet Coşar, gönüllük esasına dayalı çalışmaların her türlü fikir ve öneriye açık olduğunu vurguladı.
Kapısında “Edeple gelen lütufla gider!” yazılı bodrum üzerine üç katlı Dergâh Binasında, aşevi, sanat atölyesi, sema salonu, misafirhane ve mescidin yanı sıra yönetim birimleri bulunurken, bütün ziyaretçiler güler yüzle karşılanarak istenilen konularda bilgilendiriliyor.
Mevlana Kültür ve Sanat Derneği'nde, sohbet toplantılarının yanı sıra düzenlenen Ney, Hat-Tezhip-Minyatür, Ebru, Tespih, Sedef Kakma, Sedef ve Metal yontuculuğu, diksiyon, Osmanlıca, Arapça, tefsir, solfej ve Türk Musikisi Sazları eğitimi kurslarıyla katılımcılar kültür ve sana yönlendiriliyor.
Mersinmozaik.com'a yaptığı değerlendirmede, özverili ve paylaşımcı faaliyetlerle kurulan diyaloğun sonucunda Mevlevihane'in kurumsallastığını berlirten Neyzen Ahmet Coşar,”Dostlarımızla birlikte Mevlana Kültürünü yaşatıp yaymak adına yıllar önce başlattığımız çalışmanın Mersinliler nezdinde sıcak kabul görmesinden memnunluk duyuyoruz. Kurumsallaşan Dergâhımızın kapısı herkese açık; her tülü yardım ve hayır yapmak isteyen yüce gönüllü kardeşlerimize organizasyon adına katkı vermeye hazırız. Hayırseverler, kullanmadıkları giyecek ve ev eşyalarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Dergahla diyaloğa geçebilir. Kendileri de getirebilir, biz de aldırabiliriz. Dini bayramlardaki iftar ve yemek dağıtımı faaliyetlerinin yanı sıra kültür ve sanat alanındaki etkinliklerimiz de programlanan çerçevede devam ediyor.
Gelenekselleştirdiğimiz sohbet toplantıları olağanüstü bir durum olmadıkça saptanan günlerinde sürüyor.

Ayrıca Ney, Hat-Tezhip-Minyatür, Ebru, Tespih, Sedef Kakma, Sedef ve Metal yontuculuğu, diksiyon, Osmanlıca, Arapça, tefsir, solfej ve Türk Musikisi Sazları eğitimi kursları da gelen talepler doğrultusunda programlanıp sürdürülüyor. Gönüllük esasına dayalı dernek çalışmalarımızda her türlü fikir ve öneriye açık olup, katılmak isteyen hereksi dergâhımıza bekliyoruz. Korona salgını nedeniyle gerçekleştiremedigimiz  Aralık'Şeb-i Arus'u inşallah düzenleyip 17 Aralık'ta İnsanlığa ışık olan Hz. Mevlana Efendimizi anacağız...”görüşlerini dile getirdi