Bahçelievler sakinlerinin korkulu düşü… | MERSİN MOZAİK

Bahçelievler sakinlerinin korkulu düşü…

Bahçelievler sakinlerinin korkulu düşü… mersinmozaik.com

Özellikle 1812,1808, 1801 ve 1803 sokaklar yıllardır aynı sıkıntıyı çekiyor. Teknik çevreler sorunun kaynağının belediyelerin paylaşımdan uzak tutumundan kaynaklandığını savunuyorlar. İşyerlerini sel baskınından zarar görürken, apartmanların bodrumları suyla doluyor.

Her kış mevsimde büyük sıkıntı yaşayan Yenişehir Bahçelievler Mahallesi sakinleri, yağmurun başlamasıyla birlikte endişeye düşmüş durumda.

Yukardan gelen yağmur akacak yer bulmadığı için Gazi Mustafa Kemal Bulvarı sağında kalan ara sokaklar havuza dönüştürüyor.

Özellikle 1812,1808, 1801 ve 1803 sokaklar yıllardır aynı sıkıntıyı çekiyor.

Teknik çevreler sorunun kaynağının belediyelerin paylaşımdan uzak tutumundan kaynaklandığını savunuyorlar.

İşyerlerini sel baskınından zarar görürken, apartmanların bodrumları suyla doluyor.

Her yıl aynı sıkıntıyı çektiklerini belirten vatandaşlar,”Yağmurların başlamasıyla birlikte adeta korkulu düş görüyoruz. Dikine sokakların Gazi Mustafa Kemal Bulvarına çıkışı olmadığı için yukardan sel, özellikle 1812,1808, 1801 ve 1803 sokaklar havuza dönüştürüyor.  Zemindeki işyerleri zarar görürken, apartman bodrumları suyla doluyor. Proje mi uygulanacak, menfezler mi temizleniyor, yağmurlar yoğunlaşmadan bu soruna çözüm bulunmasını…”istiyoruz şeklinde konuşuyorlar.

Görüşünü aldığımız teknik çevreler ise,”Çarpık imar planları, altyapı yetersizliği, yeşil alan yokluğu sorunu tetikliyor. Yoğun yağmurlarda her binanın çatısı havuza dönüşüp cadde ve sokaklara akıyor. Çünkü çarpık yağılaşma sonucu yağmuru emecek toprak kalmadı Mersin’de. Ayrıca menfezlerin çoğu tıkalı! Hazırlanacak kapsamlı projeyle boş alanlara yağmursularının toplanacağı bölgesel depolara inşa edilip üzeri parka dönüştürülebilir. Toplanan su sıcak yaz ayalarında yeşil alanların sulamasında kullanılabilir. Paylaştığımız sadece bir örnek. Farklı çözümler bulunabilir, anacak belediyelerin paylaşımdan uzak tutumu yeni sorunlarla vatandaşın yamanına olumsuz yönde yansıyor…”görüşlerini dile getirdiler.