Lina Nasif’i Mersin sevdası... | MERSİN MOZAİK

Lina Nasif’i Mersin sevdası...

Lina Nasif’i Mersin sevdası... mersinmozaik.com

60-70 yaş arası Mersinliler geçmişi özlemle ararken, Akdeniz Plaji’inin açılmasını istiyorlar...

Önceki Belediye Başkanı Macit Özcan, Arıtma Tesisi tamamlandığında Kültürpark’tan denize girilebileceğini kentin dört bir yanına astırdığı afişlerle duyurmuştu; ancak yerine gelen Burhanettin Kocamaz’ın sahil bandının düzenlenmesine dönük herhangi bir çalışması gözlenmiyor.

Seslerine kulak verilmemesinden yakınan vatandaşlar, sivil toplum kuruluşlarının duyarsızlığına da tepkili. 
Şimdilerde 60-70 yaş arası Mersinliler geçmişi özlemle ararken, ak köpüklü dalgaların perdah çektiği Akdeniz Plajı’ndan arta kalan kumsalcıklar, gülerek koşan çocukların bembeyaz minik ayaklarınca tepelenip dağıtılmayı bekliyor. 
Yüzmeyi Akdeniz Plajı’nda öğrendiğini anlatan Lina Nasif,” Babam bizi faytonla götürürdü, hatta bana yüzmeyi Fenerin bekçisi Şinasi’nin kardeşi Ferhat Özgün öğretmişti. O günler çok güzeldi, derme çatma bir gazino vardı, düğün yapıldığı da olurdu, meşrubat olarak limonata ve Şehir Gazozu, ekmek arası yiyecekler satılırdı. Muhtar Zehra Hanım’ın eşi Beden Terbiyesi’nde çalışan Naci Oral zaman zaman gözetmen olarak dolaşırdı. Plaj bölümünde sıralı soyunma kabinleri ve birkaç duş vardı. Bir kişi cankurtaran olarak görev yapardı. O günün şartlarında mütevazı konumuyla yaşamımıza renk katardı. Geçmişe dalınca zaman zaman düşünmüyor değilim, plajın yeniden açılmasını elbette isterim, ama ihtimal vermiyorum.” derken o günleri yeniden yaşıyor gibiydi...( 2 Mayıs 2015 )