Kırsal sakinleri, ”Belimiz büküldü…” | MERSİN MOZAİK

Kırsal sakinleri, ”Belimiz büküldü…”

Kırsal sakinleri, ”Belimiz büküldü…” mersinmozaik.com

Genelde narenciye, sebze-meyve ve hayvancılığa uğraş veren kırsal sakinleri, dönüşmenin aleyhlerine olduğunun altını çizerek eski günleri aradıklarını söylüyorlar.

Bütünşehir Yasası’yla köyden mahalle statüsüne dönüştürülen kırsal kesimde derin hayal kırıklığı yaşandığı dikkat çekiyor.

Özellikle dar ve orta gelir grubuna dahil vatandaşlardan gelen şikayetler, yaşam kalitelerinin geriye gittiğini dışa vuruyor.

Kısal kesime ana hatlara otobüs seferi uygulamasının dışında belediye hizmeti olmadığına dikkat çeken köylüler, inşaat ruhsatlarına istenen yüksek harçtan yakınıyorlar.

Genelde narenciye, sebze-meyve ve hayvancılığa uğraş veren kırsal sakinleri, dönüşmenin aleyhlerine olduğunun altını çizerek eski günleri aradıklarını söylüyorlar.

Enerji giderleri, yol, su, kanalizasyon, emlak vergisi ve inşaat ruhsatı gibi konularda sıkıntıya düştüklerini belirten vatandaşlar,” Mahalle olmak bize artı bir şey getirmedi, aksine götürdü. İlk başta giderlerimizin artması dışında yaşantımızda bir değişiklik yok. Birçok avantajımızı kaybederken, ana hatlara çalışan otobüslerin dışında gerekli belediye hizmetlerini görmüyoruz. Su, kanalizasyon ve yol sıkıntımız devam ediyor.

Mahalleye dönüşmekle birlikte elektrik tarifesi değişti, faturalar çok yüksek geliyor. Diğer bir sıkıntı inşaat ruhsatı, eskiden ihtiyar heyeti kararıyla bahçemizin ucuna çoluk çocuğumuza bir dam yapıyorduk, şimdi çivi çakamıyoruz. Ruhsat harçları çok yüksek, tamam, alsınlar ama insaflı olsunlar. Mahalle uygulaması çok malı olanların dışında herkesi zorluyor. Açıkçası değişiklik dar ve orta gelirli köylüler olarak belimiz büküldü…” görüşlerini dile getirdiler.