Yeşil yeni döneme hazırlanıyor… | MERSİN MOZAİK

Yeşil yeni döneme hazırlanıyor…

Yeşil yeni döneme hazırlanıyor… mersinmozaik.com

Ressam Ahmet Yeşil,"Hep yineliyorum, içeri de ve dışarıda yurdumu, Mersin’i temsil etmekten her zaman gurur duydum..."

Uzun erimli çalışmalarını sergilemek üzere çıktığı uzun yolculuktan dönen Ressam Ahmet Yeşil, ayağının tozuyla yeni dönem hazırlıklarına başladı.

Tataris’tan ve Miami sergi ve temaslarının çok verimli geçtiğini vurgulayan Ahmet Yeşil, Mersin’i temsil etmekten her zaman gurur duyduğunu söyledi.

Özellikle Tataristan’da sanat ve sanatçıya çok önem verip el üstünde tuttuklarını belirten Yeşil,” Kazan’daki Tataristan Cumhuriyeti Devlet Resim Müzesi’nde açılan sergi yoğun ilgi gördü. Kendilerinden biriymişim gibi bağırlarına bastılar beni. Sergiye Başkonsolosumuz İsmet Erikan'da katıldı. Ben de kendimi evimde hissettim. Tarihin derinliklerine uzanan ortak kültür kaynaştırdı bizi. Dikkatimi çeken bir oldu da, sanat ve sanatçıyı çok önemseyip el üstünde tutuyorlar. Mersinli sanatçı olarak beni de yücelttiler. Sergi yarın sona eriyor, ancak Kazakistan anılarının gönlümde ayrı yeri olacak. Miami’de de güzel anlar yaşadım. Hep yineliyorum, içeri de ve dışarıda yurdumu, Mersin’i temsil etmekten her zaman gurur duydum. Yorucu da olsa döndük, elbette boş durmak yok, bir ucundan yeni dönem hazırlıklarına başladı…”görüşlerini dile getirdi.