Deniz balıkçılığının geleceği tehlikede! | MERSİN MOZAİK

Deniz balıkçılığının geleceği tehlikede!

Deniz balıkçılığının geleceği tehlikede! mersinmozaik.com

Yıllardır hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden balıkçılar seslerine kulak vermeyen yetkililere tepkili! Denizdeki sıkıntıların yanı sıra karada da birçok sorunla uğraşmaktan yakınan balıkçılar feryatlarının duyulmasını istiyorlar!

Geçimlerini denize bağlayan Mersinli balıkçılar, sezonun geride kalan yaklaşık 5 ayında hüsrana uğramışlar.

Devlet desteğinde yoksun varlık mücadelesi verdiklerini vurgulayan balıkçılar mesleğin geleceğinden umutsuz.

Son zam furyalarının işleri tamamen çıkmaza düşürdüğünü belirten balıkçılar umutsuzluk içinde kıvranıyorlar.

Yıllardır hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden balıkçılar seslerine kulak vermeyen yetkililere tepkili!

Denizdeki sıkıntıların yanı sıra karada da birçok sorunla uğraşmaktan yakınan balıkçılar feryatlarının duyulmasını istiyorlar!

Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda vakit geçiren görüşlerini aldığımız bazı tekne sahipleri, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda Mersin’de balıkçı kalmayacağını belirterek,” Bu sezon da öncekilerden farklı değil. Yine hüsran, çünkü sesimize kulak veren yok. Sağdan soldan topladığımız kaynakla başladığımız sezonu yine borçla kapatacağız gibi. Sezonun geride kalan yaklaşık beş ayı çok verimsiz geçti. Çıkan balık yapılan masrafı karşılamıyor. Çevresel etkiler ve bilinçsiz avlanma sonucu türler azaldı. Avlanma yasağı ülke koşullarına uygun değil, bize yasak olduğu dönemlerde komşu ülke balıkçıları avlanıyorlar. Onlar tutuyor biz bakıyoruz. Mazot ve vergi sürekli artıyor. Elimizde tutulmazsa Mersinli balıkçı kalmayacak” şeklinde yakınarak balıkçılığın geleceğinin olmadığına dikkat çektiler.