Vatandaşların durak tepkisi! | MERSİN MOZAİK

Vatandaşların durak tepkisi!

Vatandaşların durak tepkisi! mersinmozaik.com

Yaya geçidi önündeki toplu taşıma durağının görüşü engellediğini belirten vatandaşlar, durağın yeniden düzenlenmesini istiyor...

Trafikte öncelikleri olmasına karşın sürücüler yayaları dikkate almıyorlar!

Yanlış konumlandırılan yayı geçitleri ve toplu taşıma aracı durakları yayaların can güvenliği için büyük tehlike oluşturuyor.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki durağın yayaların görüş alanını kapattığını belirten tepkili vatandaşlar,”Kentin en yoğun trafiğinin seyrettiği Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda yanlış konumlanan toplu taşıma durağı biz yayaları sıkıntıya düşürüyor.  Pozcu Postanesi’nden sonraki yaya geçidi toplu taşıma durağı yaya geçidinin önüne taşındı. Durakta indir bindir yapan araçlar yayaların görüş alanını kapatıyor. Yayalar sol tarafı kontrol edebilmek için yolun ortasına kadar yürümek zorunda kalıyor. Trafik akışına denk gelince arka tarafta ki duraktan hareket eden araçlar görüş alanlını kapatıyor, dolaysıyla yayalar yolun ortasında seyir halindeki araçların ortasında kalıyorlar Bu durum yayalar adına doğal olarak can güvenliği riski oluşturuyor. Yayalar adeta cambazlık yapıyor. Durak ve yaya geçidinin yeniden düzenlenmesini istiyoruz.”görüşlerini dile getirdiler.