Ressam Ahmet Yeşil, ”Genç sanatçılar desteklenmelidir…” | MERSİN MOZAİK

Ressam Ahmet Yeşil, ”Genç sanatçılar desteklenmelidir…”

Ressam Ahmet Yeşil, ”Genç sanatçılar desteklenmelidir…” mersinmozaik.com

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’deki galerilerin kentteki mekân eksikliğini bir ölçüde giderdiğini vurgulayan Yeşil, genç sanatçılara destek olunmasının gerektiğinin altını çizdi...

Mersin’i yurtiçinde ve dış ülkelerde başarıyla temsil eden, sanat yaşamında 40 yılı çoktan geride bırakıp yüzlerce karma sergiye katılıp bir o kadar da kişisel sergi açan Ahmet Yeşil,  genç sanatçılara örnek olup rehberlik ediyor.

2021’in son günlerini Tataris’tan ve Miami sergilerine katılarak geçiren Ahmet Yeşil, yeni dönem hazırlıkları üzerine çalışıyor.

Ressam Ahmet Yeşil’le Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’de ismini taşıyan Galeri ve ilgili mekânda açılan sergiler üzerine konuştuk.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’deki galerilerin kentteki mekân eksikliğini bir ölçüde giderdiğini vurgulayan Yeşil, genç sanatçılara destek olunmasının gerektiğinin altını çizdi.

Galeride yılbaşı öncesi açılan 8 ilden 72 sanatçının eserlerinin yer aldığı Minipaint sergisiyle her eve orijinal eserin girmesini hedeflediklerini belirterek,”Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’deki galeriye ismimin verildiğini görmek güzel bir duygu. Gönül ister ki Nuri ve Sudi Abaç Ağabeylerimin viraneye dönüşen baba eveleri kurtarılarak semt galerisi veya müzesi olarak düzenlesin. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Galeri kentteki mekân eksikliğini bir ölçüde giderdi. Dikkat ettiyseniz hizmete girdiği günden beri neredeyse hiç boş kalmadı. Yılbaşı öncesi düzenlenen Minipaint sergisiyle hem genç sanatçıların eserlerini sergilemek, hem de her eve orijinal eser ve eserlerin girmesi hedeflenmişti. Fiyatlar da 900 lira gibi yüksek olmayan orandaydı. Amacına ulaştığını sanıyorum. Şimdi de Emin Güler’in 106 eseri "Umut varsa eğer” başlığıyla sergileniyor. Biz sanatçılar, güzel ve yaşanası ortam ve dünya ulaşmak için umutkar olmalıyız. Sanat, sıkıntılı ve zor günlerin aşılması adına insanlığa güç vermektedir. Bu nedenle sanata gönül vermiş geçlere olanak sağlayıp ayrım gözetmeksizin desteklemeliyiz…”görüşlerini dile getirdi.