Çevreciler atakta... | MERSİN MOZAİK

Çevreciler atakta...

Çevreciler atakta... mersinmozaik.com

Başta Atatürk Parkı olmak üzere çevre sorunlarının konuşulduğu panele katılım yoğundu. Semra Kabasakal, Ünal şahin, Mehmet Antmen ve Sabahat Aslan’ın farklı konularda bilgilendirmede bulunduğu panele sivil toplum örgütleri de destek verdi...

lMP’inin Atatürk Parkı’nda uygulamak istediği genişletme arayışlarına karşı direnen Mersin Çevre Platformu boş durmuyor.

Kamuoyu duyarlılığını artırmak adına peş peşe basın toplantısı düzenleyen Platform, çevre dostlarını bugün de Yenişehir Akademi Salonu’nda buluşturdu.

Başta Atatürk Parkı olmak üzere çevre sorunlarının konuşulduğu panele katılım yoğundu. Semra Kabasakal, Ünal şahin, Mehmet Antmen ve Sabahat Aslan’ın farklı konularda bilgilendirmede bulunduğu panele, Mezitli Belediye aşkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve  sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Konuşmacılardan önce kürsüye çıkın Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Atatürk Parkı ve çevre ihlellerine karşı Mersin’in çıkarlarını her zaman savunacaklarını söylediler.

Dünyada Hollanda’nın dışında hiçbir yerde denizin doldurulmasına sıcak bakılmadığını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, dünyada kabul gören insan önceliğine çevrenin de eklendiğini altını çizdi.

Kente sahip olunduğu ölçüde mutlu olunacağını vurgulayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersinliler’in dışlanarak kent gerçekleriyle örtüşmeyen Ankara’dan alınan kararların kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Daha sonra söz alan panelistler, Atatürk Parkı’nda uygulanmak istenen ve rant odaklı olduğunun altının çizildiği projenin bilim, teknik, çevre ve sağlık yönlerine değinerek katılımcıları bilgilendirdiler.

Ayrıca Mersinmozaik.com'a paneli değerlendiren Sabahat Aslan, rant odaklı projenin Atatürk Parkı’na uygulanmasına asla izin vermeyeceklerini ifade ederek, Mersinlileri kendilerini yalnız bırakmamaya çağırdı.