Hollandalı Türk aileye ırkçı saldırı | MERSİN MOZAİK

Hollandalı Türk aileye ırkçı saldırı

Hollandalı Türk aileye ırkçı saldırı mersinmozaik.com

İlhan Karacay," Pek çok ünlü eleştirmenin dile getirdiği Giethoorn’daki olay ile ilgili olarak, Türkler İçin Danışma Kurulu (Inspraak Orgaan Turken IOT) da harekete geçti ve yayınlanan bir deklarasyonda, Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz göreve davet edildi. Giethoornlu ırkçı gençler, Yılmaz ailesine ait bu otomobile de saldırıp hasara uğrattılar. "

Hollanda'da yaşamını sürdüren Mersinli gazeteci İlhan Karacay'ın bildirdiğine göre, ailenin araçları tahrip edildi.
Karaçay haberinde özetle şu görüşlere yer verildi:
"Hollanda’nın turistik cenneti Githoorn köyünde bir Türk ailenin başından geçen ırkçı olayların TV’de yayınlanmasından sonra yaptığı yankı, giderek artıyor. Özellikle, şikâyetler karşısında vurdumduymaz davranan polis ile, hâlâ sesi çıkmayan Belediye Başkanı topa tutuluyor.
Irkçı gençler, Yılmaz ailesinin evinin önünde toplanıp ‘Defolup gidin’ naraları atarken, komşulardan hiçbir itiraz sesi çıkmıyordu.
Pek çok ünlü eleştirmenin dile getirdiği Giethoorn’daki olay ile ilgili olarak, Türkler İçin Danışma Kurulu (Inspraak Orgaan Turken IOT) da harekete geçti ve yayınlanan bir deklarasyonda, Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz göreve davet edildi.
Giethoornlu ırkçı gençler, Yılmaz ailesine ait bu otomobile de saldırıp hasara uğrattılar.
Hatırlanacağı gibi, Hollanda’nın kanalları ve evleri ile milyonlarca turist çeken köyü Giethoorn’da ikamet eden Hatice Yılmaz ve 15 yaşındaki oğlu Yusuf, uzun bir zamandır ırkçılığa maruz kalıyordu. Özellikle köy gençlerinin, Yılmaz ailesinin evlerini taşlamaları, evin önündeki otomobillerine saldırmaları ve sürekli olarak ‘Defolun gidin pis Türkler’ diye bağırmaları, defalarca şikâyet edildiği halde polis tarafından ciddiye alınmadı..."