Mersin’in AVM’leri... | MERSİN MOZAİK

Mersin’in AVM’leri...

Mersin’in AVM’leri... mersinmozaik.com

Kentteki yüksek kapasiteli Form,Palm citiy, Sayapark ve kapalı alanını sürekli genişleten Marina gibi AVM’ler yenileşmek için birbiriyle yarışırken, maalesef Merkez Mersin’i canlandıracak projeler hazırlanıp bir türlü yaşama geçirilemiyor...

Yaklaşık son 20 yılda çeşitli boyutlarda Mersin'in ekonomik ve sosyal yaşamına giren Alışveriş Merkezleri süreç içersinde toplumun bazı kesimlerinde bir tür bağımlılık oluşturdu.
Diğer yandan tarihi Mersin'in çöküntü bölgesine dönüşmesini dolaylı yoldan etkileyen AVM'ler, zamanı okuyarak yenilenip çekim merkezlerine dönüşürken, çarşı esnafı ise yıllar öncesinin anlayışıyla ticaret yapıyor
Toplumda AVM'lere dönük yaklaşım, rahat zaman geçirecek mekanlar bütünü.
Alışveriş yapılmasa bile sinemasından kafesine, dönerinden hamburgerine uzanan güncel farklı çeşitler mevcut.
Özetle kişinin her türlü ihtiyacını karşılayan kompleksler bütünü.
Ne acıdır ki, çarşıda doğru dürüst steril tuvalet bulmak bile güç, olan da ücretli!
Merkez Mersin'in çöküntü bölgesine dönüşmesini salt AVM'lere bağlamak kolaycı anlayıştır.
Asıl sorumlular merkezde gerekli planlamayı zamanında yapıp çağdaş koşullara uygun dönüşümü sağlamayan gelmiş geçmiş genel ve yerel yöneticilerdir.
Toparlayacak olursak, ekonomik sıkıntının hüküm sürdüğü ortamda, çarşı ve diğer bölgelerdeki esnaf işlerin kırıklığından yakınırken,  önceki gibi olmasa da AVM'ler hala uğrak yeri.
Kentteki yüksek kapasiteli Form,Palm citiy, Sayapark ve kapalı alanını sürekli genişleten Marina gibi AVM'ler yenileşmek için birbiriyle yarışırken, maalesef Merkez Mersin'i canlandıracak projeler hazırlanıp bir türlü yaşama geçirilemiyor.
Kasaplar Çarşısı'nın İstanbul'daki Çiçek Pasajı gibi düzenleneceği yıllardır söylenegelse de gerekli projeler hazırlanıp yaşama geçirilemedi.
Tarihi Mersin'in çekim merkezine dönüştürülmesi için kent bileşenlerinin de katılacağı çözüm odağı kurularak vakit geçirilmeden  çalışmalara başlanması zorumludur.