Selam olsun Hüseyin Gezer’e… | MERSİN MOZAİK

Selam olsun Hüseyin Gezer’e…

Selam olsun Hüseyin Gezer’e… mersinmozaik.com

Heykel, İnsanlığın kendini ifade ettiği ilk iletişim araçlarındandır. Yazıdan önce toprak, taş gibi işlenip şekil verilebilen maddelerden olaşan ifade figürleri vardı. Sonraları gelişerek sanata dönüştü. Mersinlilerin bu dalda övünç kaynağı binlerce eser ve öğrenci yetiştirmiş Prof. Dr. Hüseyin Gezer’i var

Mersin’i sorgulayıcı gözlerle bakarak dolaşırsanız Bulvar ve Caddeler, parklar vb. köşelere serpiştirilen heykeller dikkatiniz çeker.

Yolunuz düşerse şimdilerde Liman Sahasına katılma projesiyle gündeme gelen Atatürk Parkı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı arkasına baktığınızda adeta heykel tarlasıyla karşılaşırsınız…

Heykel, İnsanlığın kendini ifade ettiği ilk iletişim araçlarındandır. Yazıdan önce toprak, taş gibi işlenip şekil verilebilen maddelerden olaşan ifade figürleri vardı. Sonraları gelişerek sanata dönüştü.

Mersinlilerin bu dalda övünç kaynağı binlerce eser ve öğrenci yetiştirmiş Prof. Dr. Hüseyin Gezer’i var

2000’li yılların başında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu” kapsamında vücuda getirilen yontularla Mersin cadde, park ve meydanlar heykellerle bezendi.
Aralarında yabancı ulustan sanatçılarında eserlerinin bulunduğu yaklaşık   yaklaşık 150 heykel kentin dört bir yanına serpiştirilmiş durumda...

Sempozyum kapsamında yurtdışı ve içinden Mersin’e gelen sanatçıların heykelleri, güzel görüntüler oluştururken yontu kültürünün tanınmasına da katkı sağladı.

Mut’un Kıravga Köyünde doğup kıt olanaklarla okuyup öğretmen olan Hüseyin Gezer, azimli kişiliğiyle Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü’ne girip yoksul çocuklarına örnek olur.

Alanında yürüttüğü başarılı çalışmaların yanı sıra, binlerce öğrenci de yetiştiren 2013 yılında yaşama veda eden Prof. Dr. Hüseyin Gezer, Mersin’i ismini uluslararası platformlarda da dillendirdi.

Prof. Dr. Hüseyin Gezer, dönülmeze göçse de Mersin’in zenginliği olarak belleklerde yer ediyor.

Sanat çevreleri, birkaç yıldan beri düzenlenmeyen “Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumunun” Büyük Akademisyen ve Sanatçının anısına, ara verilmemek üzere tekrar organize edilmesini  istiyorlar...

Tarih, kahramanların yanı sıra sanatçıları kuşaktan kuşağa aktarır…

Selam olsun Hüseyin Gezer’e …