Kadınlar Günü’ne sergi hazırlığı… | MERSİN MOZAİK

Kadınlar Günü’ne sergi hazırlığı…

Kadınlar Günü’ne sergi hazırlığı… mersinmozaik.com

Prof. Dr. Nurseren Tor," Bilindiği gibi kentimizde genç kadın nüfusu çok yüksektir. Her sınıftan kadınların ikamet ettiği kentimiz modern bir alt yapıyla çağdaş bir tutum içindedir. Annelerimizden kızlarımıza ve kız öğrencilerimize kadar her kadının güvencesi hepimizin sorumluluğundadır..."

8 Mart Dünya Kadınları Günü’ne yönelik yürütülen etkinlik hazırlıkları devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Baro Başkanlığı, MEPİAD işbirliği ile Dünya Kadınlar Günü’nünde  tüm Mersinli kadınlar adına resim sergisi düzenlenecek.

Ayça Juana Botella Tor –Tarık Botella Tor – Nurseren Tor ‘un eserleri Hastane Caddesi üzerinde elektrik direklerine asılarak sergilenecek.

08-16 Mart tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak serginin açılısının ardından Gökdelen Binası Baro Başkanlığı konferans salonunda saat 10.00’da kadının konulu bir panel düzenlenecek.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Prof.Dr. Nurseren Tor, ”Mersin bir bahçe ise kadınlarımız çiçektir.” diyerek, “Planlanan sergide; kozmopolit bir nüfusa sahip olan kentimizde ülkemizin bir çok yerinden hatta yurtdışından gelip burada yaşayan ve buraya katma değer katan kadınların bir çok potansiyele sahip olduğunu bu potansiyelin yeni açılan bir çiçek gibi temsili, kentimizin bitki örtüsü ve açılan çiçekleriyle temsil edilecektir. Açıkçası ‘Mersin bir bahçe ise kadınlarımız çiçektir.’sloganıyla yol alınacaktır.

Bilindiği gibi kentimizde genç kadın nüfusu çok yüksektir. Her sınıftan kadınların ikamet ettiği kentimiz modern bir alt yapıyla çağdaş bir tutum içindedir. Annelerimizden kızlarımıza ve kız öğrencilerimize kadar her kadının güvencesi hepimizin sorumluluğundadır. Mutlu bir kent ve mutlu bir ülke kadınların mutluluğu ile ölçüldüğünde, her kadın ya babasının, abisinin, kocasının ya da oğlunun belirlediği yaşam tarzıyla hayat sürmektedir.

Gördüğümüz gibi farklı biçimlerde farklı yöntemlerde kadın yaşamının kısıtlandığının tespitiyle burada farklı renk ve farklı çeşitlilikte bitki örtümüzün resme dönüşmüş hallerini Hastane Caddesi üzerinde elektrik direklerine asılı olarak sergilenecektir.”görüşlerini dile getirdi.

Hastane Caddesi’nin çiçek açacağını vurgulayan Prof.Dr.Tor,” Çiçek, resim tarihinde Türk İslam resim tarzı olan minyatürlere kadar ev içi dekorasyonundan, kitaplara ve tuvallere  kadar süsleme öğesi olarak kullanıldığını biliyoruz. Türk el sanatlarından, geleneksel sanatlara ayrıca tüm dünyada Rönesans, Barok, empresyonist, eksprestyonist süreçler dışında da insanlığın vaz geçemediği canlılar olarak varlık sürmeye devam etmişlerdir. Masallara, şiirlere, romanlara, resimlere, şarkılara ve türkülere ilham olmuş bu  çiçekler yeni boyutlarıyla Hastane Caddesini havadan süsleyecektir.Yani bir ölçüde Hastane Caddesi çiçek açacaktır.”değerlendirmesiyle çiçeğin insan yaşamındaki önemine dikkat çekti.

Diğer yandan sergi açılışının ardından saat 100.00’da başlayacak panelde, Gökdelen Binası Baro Başkanlığı Konferans Salonu’nunda, Kadın ve Sanat, Kadın ve Şiddet, Kadın ve Sağlık, Kadın ve İktidar, Romanlarda Kadın Felsefesi, Toplumsal Yaşamda Kadın, Sokak Ekonomisinde Güvencesiz Kadın Emeği gibi konular tartışmaya açılacak.