AKOB’dan dinleti etkinliği… | MERSİN MOZAİK

AKOB’dan dinleti etkinliği…

AKOB’dan dinleti etkinliği… mersinmozaik.com

Fazıl Tütüner, "Avrupa Komisyonunun 2022’yi ’Avrupa Gençlik Yılı’ ilan etmesi, AKOB’un gerçekleştireceği etkinliklerde bu bağlamda içerikler üretmesi, konuya kendi faaliyet alanından katkı sunması ve dikkat çekmesinin önemli olduğu düşüncesiyle, AKOB Burs Komisyonumuzun seçerek desteklediği genç yeteneklerle başlayan bir seri ’Açıklamalı Sohbetli Çevrimiçi Dinleti’ gerçekleştiriyoruz..."

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü, 4. dinleti etkinliğini Çarşamba günü gerçekleştirecek.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü öğrencisi Mert Can Bulak’ın konuk olacağı dinleti çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Etkinliklerin önemine dikkat çeken Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Başkanı Fazıl Tütüner yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada,” Kulübümüzün gün geçtikçe büyüyen değerli ailesi ve sanatsever dostlarla fiziki koşullarda buluşamasak da sesimizi duyurmaya, müziği ve ürettiğimiz güzellikleri paylaşmaya devam ediyoruz.

Avrupa Komisyonunun 2022’yi 'Avrupa Gençlik Yılı' ilan etmesi, AKOB’un gerçekleştireceği etkinliklerde bu bağlamda içerikler üretmesi, konuya kendi faaliyet alanından katkı sunması ve dikkat çekmesinin önemli olduğu düşüncesiyle, AKOB Burs Komisyonumuzun seçerek desteklediği genç yeteneklerle başlayan bir seri 'Açıklamalı Sohbetli Çevrimiçi Dinleti' gerçekleştiriyoruz.

23 Şubat 2022 Çarşamba günü saat 20.00 de AKOB Dinletilerimizin dördüncüsünde konuğumuz Mert Can Bulak; Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü öğrencisi. Dr. Öğr. Üyesi Evrim Şahinkaya Kaplancık ile şan eğitimini sürdürüyor. Erasmus sınavında başarılı olup, Conservatorio di Luca Marenzio’ya kabul edilmesi sebebiyle, Bahar Dönemi eğitimini İtalya Brescia’da sürdürecek. AKOB dokunuşlarının dünyanın başka yerlerinden ses vermesi ve notalarla bize dönmesinin gururunu paylaşacağız birlikte.   

Etkinliğimizde Mert Can Bulak'ı kendi ifadeleriyle yakından tanıyacağız, amaçlarını, hedeflerini duyacağız. F Schubert'ten liedler, G. Donizetti ve W.A. Mozart'tan aryalarla hazırladığı kayıtlarını dinleyerek başarılarına tanıklık edeceğiz. Eser açıklamalarıyla, sohbetlerle dopdolu bir akşama katkı vererek keyfi çoğaltmanız için sizleri de bekliyoruz.”görüşlerini dile getirdi.