Makine Mühendisleri Odası’nın yeni yönetimi görevde… | MERSİN MOZAİK

Makine Mühendisleri Odası’nın yeni yönetimi görevde…

Makine Mühendisleri Odası’nın yeni yönetimi görevde… mersinmozaik.com

Hedeflerinin Atatürk Devrim ve ilkeleri temelinde, temiz toplum oluşturmaya katkı vermek olduğunu ifade eden İbrahim Yücesoy, yeni Yönetim Kurulunun önceki dönemde olduğu gibi üyeler arasında hiçbir ayrım yapmadan tüm meslektaşların aynı duyarlılık ve sevgi ile kucaklanacağının altını çizdi.

12 - 13 Şubat 2022 tarihinde 13. Olağan genel Kurulunu gerçekleştiren Makine Mühendisleri Odası’nın göreve gelen yeni yöneticileri düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı.

İbrahim Yücesoy Başkanlığındaki Makine Mühendisleri’nin yeni yönetimi, Şube Başkan Vekili Mehmet Caner CAN, Şube Sekreteri Mehmet ÇAKMAK, Şube Saymanı İsmail OĞUZ, Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba KÖRÜKÇÜ, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Emrah DAYICIK, Yönetim Kurulu Üyesi Berat Barış BULDUM’dan oluitu.

Genel kurulda Gelişim Mühendisleri Grubu adına yarışarak güven tazeleyen Başkan ı  İbrahim YÜCESOY, Yeni Yönetim Kurulunun önceki dönemde olduğu gibi üyeler arasında hiçbir ayrım yapmadan tüm meslektaşların aynı duyarlılık ve sevgi ile kucaklanacağının altını çizdi.

İl genelinde Anamur`dan, Yenice`ye kadar geniş bir coğrafyada özveriyle çalışan Makine Mühendislerine teşekkür eden Yücesoy, birlikte üretme, birlikte karar alma ve birlikte yönetme anlayışı ile hizmete devam edeceklerini vurgularak,TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak ilk genel kurulunu, 1997 yılındagerçekleştiren ve bugün kayıtlı 3106 üyesi olan Şubemizin 13. Olağan Genel Kurul ve Seçimleri 12 - 13 Şubat 2022 tarihinde Mesleğimize, Meslektaşlarımıza ve Şubemize yakışan bir olgunluk ve duyarlılık ile demokrasi şenliği şeklinde büyük bir katılımla hoşgörülü ve demokratik bir ortamda gerçekleştirilmiştir.

İl genelinde Anamur`dan, Yenice`ye kadar geniş bir coğrafyada çalışan Meslektaşlarımız, Cumartesi ve Pazar Günü gerçekleştirilen  Genel Kurul ve Şube seçimlerimize her zaman olduğu gibi gerekli özveri ve  duyarlılığı göstermiştir. Şubemizde, 1333 Üyemizin oy kullanımı ile yüksek katılım sağlanmıştır. Odamızın Merkez ve Şubelerinde çalışma ilkesi olarak benimsediği birlikte üretme, birlikte karar alma ve birlikte yönetme anlayışı ile meslektaşlarımızın genel kurulumuzda ortaya koyduğu eleştiri, öneri ve programlarla Şubemizin kurumsal çıtası daha da yükselmiştir. Yönetim Kurulumuz önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de üyelerimiz arasında hiçbir ayrım yapmadan tüm meslektaşlarımızı aynı duyarlılık ve sevgi ile kucaklayacaktır…”dedi.

Hedeflerinin Atatürk Devrim ve ilkeleri temelinde, temiz toplum oluşturmaya katkı vermek olduğunu ifade eden İbrahim Yücesoy, özetle şu görüşleri dile getirdi:

Çağdaş, demokratik, sanayileşen bir Türkiye; planlı, güvenli ve çevre dostu bir kentleşme için, daha örgütlü, daha güçlü, daha etkin bir Oda yaratma yolundaki örgütlü yürüyüşümüzü ilkelerimizin yol göstericiliğinde sürdüreceğiz.

Atatürk Devrim ve ilkeleri temelinde, temiz toplum, insan hakları, kamu yararı, sosyal hukuk devleti ve Ülkemizin bölünmez bütünlüğünden ödün vermeyeceğiz. Ülkemizin demokratikleşme, bilim, teknoloji, sanayi politikalarının oluşturulmasında üyelerimizin ve kamuoyunun duyarlılığının geliştirilmesi için, Ülkemize, Kentimize mesleğimize yönelik öneri ve projeleri görüşerek hep birlikte, mesleğimiz açısından daha iyiyi gerçekleştirebilmenin azmi ve gayreti içerisinde olacağız…