Karaçay, "Savaşlar çirkindir..." | MERSİN MOZAİK

Karaçay, "Savaşlar çirkindir..."

Karaçay, mersinmozaik.com

İlhan Karaçay," Savaşlarda haklıyı ve haksızı seçmeye kalkışmak doğru değildir. Savaşlar, dünyaya hakim olmak isteyen süper güçlerin akıl almaz akılsızlığıdır..."

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra başta Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyayı tehdir eden Rusya-Ukranya çatışması yaşamın tüm alanlarına sıkıntı ve tehdit olarak yansıyor.

Hollanda'da yaşamını sürdüren Mersinli  gazeteci İlhan karaçay, ABD ve Rusya'nın sürekli kriz çıkarıp insanlığı huzursuz ettiğini vurgulayarak yaptığı tahlilde şu görüşleri dile getirdi.:

"Bugün yaşanmakta olan Ukrayna krizini yorumlamak yerine, 1962’de yaşanan Küba krizini hatırlatarak, stratejik avantajın önemini ortaya seriyorum.
Savaşlar çirkindir.

Savaşlarda haklıyı ve haksızı seçmeye kalkışmak doğru değildir.
Savaşlar, dünyaya hakim olmak isteyen süper güçlerin akıl almaz akılsızlığıdır.
Savaşlarda, sadece askeri kayıp ve zararlar olmaz. İster istemez sivil alanlar ve halk da zarar görürler ve kayıp verirler.
Bugünkü genç kuşaklar bilmeyebilirler.

Bugün Ukrayna’da yaşanan krizin baş sorumlusu olarak suçlanan Rusya, bu sorumlulukta yalnız değildir.

Bu krizin bir benzeri 1962 yılında Küba’da yaşanmış ve o yaşananın sorumlusu da Amerika Birleşik Devletleri olmuştur.
Bugün nasıl ki Rusya ABD’nin ve hatta NATO’nun, sınırlarına yakın yerlerde konuşlanmasını istemiyorsa, dün de ABD, Rusya’nın kendilerine yakın konuşlanmasını istemiyordu.
Bugün Ukrayna krizi yaşanıyorsa, dün de Küba krizi yaşanmıştır.
Bu konuda kesinlikle taraf olmak istemiyorum. Sadece yaşanan her çirkinliğin, emperyalist güçlerin eseri olduğunu ifade etmek istiyorum.
Bugünkü genç kuşaklara, 1962 yılında Küba’da neler yaşandığını anlatmak istiyorum.
O zaman ben 20 yaşındaydım. Rusya’nın Küba’daki varlığından rahatsız olan ABD’nin, Kübayı savaş gemileri ile nasıl abluka altına aldığını hiç unutamıyorum.
"