Varsıllar kırsala yöneliyor… | MERSİN MOZAİK

Varsıllar kırsala yöneliyor…

Varsıllar kırsala yöneliyor… mersinmozaik.com

Gözne yolunun genişlemesine paralel yaklaşık 20 dakikada şehre iniliyor. Daha birkaç yıl öncesine kadar çalılık taşlık olarak bilinen alanlar hızla yapılaşıyor. Dalak Deresi’nin üst kısmında Darısekisi olarak bilinen mevkide peş peşe saray yavrusu villaların çokluğu dikkat çekiyor.

Bütünşehir yasasıyla köylerin mahalleye dönüşmesi kırsal kesimi cazipleştiriyor.

Özellikle arsa fiyatlarının yükselmesi yatırım amaçlı taşınmaz satın alan varsıllar lüks konutlar inşa ederken köylerde arsa edinirken, hızla  betonlaşmayı da beraberinde getiriyor…

Gözne yolunun genişlemesine paralel yaklaşık 20 dakikada şehre iniliyor.

Daha birkaç yıl öncesine kadar çalılık taşlık olarak bilinen alanlar hızla yapılaşıyor.

Dalak Deresi’nin üst kısmında Darısekisi olarak bilinen mevkide peş peşe saray yavrusu villaların çokluğu dikkat çekiyor.

Son yıllarda çok arasa satışı olduğunu belirten kırsal kesimdeki köylüler çok sayıda taşınmazın el değiştirdiğini söylediler.

Parası olanın mahalleyle dönüşen alanlara yatırım yaptığını vurgulayan köylüler,”Çok sayıda kentli arsa alıp villa yaptırıyorlar. Çoğa kalmaz buralar da şehre dönüşür. Yüklü paralar vererek topladıkları arsalara villavari konutlar inşa ediyorlar. Bizler azınlıkta kalacak gibiyiz. Bir gelen yakınlarını da getiriyor. Özetle varsıl kesim kırsala yöneliyor.Burada arsa fiyatları çok arttı…”görüşlerini dile getirdiler.