Cengiz Gökçel,” Yaş Meyve Sebze Tarlada Kaldı...” | MERSİN MOZAİK

Cengiz Gökçel,” Yaş Meyve Sebze Tarlada Kaldı...”

Cengiz Gökçel,” Yaş Meyve Sebze Tarlada Kaldı...” mersinmozaik.com

Nakliye firmaları batma noktasında geldiğini, firmaları ve tüm kara taşıtı sahipleri 6 Mart’ta kontak kapatma eylemi yapmaya hazırlandıklarını da vurgulayan CHP’li Gökçel, açıklamasında ayrıca şu düşünceleri kaydetti,“Vatandaşlarımızın zamlar karşısında dayanacak gücü kalmadı. Aylardır Kontak açamayacak hale gelen, Servisçiler, nakliyeciler ve lojistik firmaları ise kepenk indiriyorlar."

Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, esnaf ve vatandaşın dayanacak gücünün kalmadığını bildirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile uluslararası piyasalarda gıda ve akaryakıt fiyatları hızla yükseldiğine dikkat çeken Gökçel,“Yaş Meyve Sebze üreticileri ürünlerini Rusya, Ukrayna ve bölge ülkelerine sokamıyor.” dedi.

Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 50’lik kısmı Ukrayna ve Rusya’ya yapıldığını belirten Cengiz Gökçel, “Savaş bir insanlık suçudur. Asla kabul edilemez, kabul etmiyoruz. Savaş aynı zamanda ekonomik çöküntüdür. Savaş yoksulluk ve yokluktur. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla beraber yaş Meyve Sebze üreticileri ürünlerini Rusya, Ukrayna ve bölge ülkelerine sokamıyor. Yıllardır iktidara çağrı yapıyoruz. Bizim çiftçimizin para kazanması, tarımsal üretimimizin artması için ihracat yapmamız şart diyoruz. İhracatın desteklenmesi ve yeni pazarlar bulunması gerekli diyoruz. AKP’nin beceriksizliği yüzünden elimizde kalan bir iki pazar da ilk krizde kapanıyor. Tırlarımız Ukrayna’da kalıyor. Hem ihracatçımız hem çiftçimiz zarar ediyor. Çiftçinin ürünleri elinde kalıyor. Çiftçilerimizi ve ihracatçımızı koruyacak önlemler mutlaka alınmalı” görüşlerini dile getirdi..

Nakliye firmaları batma noktasında geldiğini, firmaları ve tüm kara taşıtı sahipleri 6 Mart’ta kontak kapatma eylemi yapmaya hazırlandıklarını da vurgulayan CHP’li Gökçel, açıklamasında ayrıca şu düşünceleri kaydetti,“Vatandaşlarımızın zamlar karşısında dayanacak gücü kalmadı. Aylardır Kontak açamayacak hale gelen, Servisçiler, nakliyeciler ve lojistik firmaları ise kepenk indiriyorlar. Başta Kamudan ihale alan firmalar olmak üzere nakliyeciler artan mazot fiyatları ve maliyetler yüzünden batma noktasına geldiklerini söylüyorlar. Yılbaşından beri mazot yüzde 65 zamlandı. Nakliye firmaları fiyat farkı ödemesi alamadılar. Enflasyonun artmasına neden olan faktörlerden birisi de akaryakıt fiyatlarıdır. Enflasyon artışını yavaşlatmak ve lojistik sektörünün nefes almasını sağlamak için nakliyecilerin kullandığı mazottan ÖTV kaldırılmalıdır. Binek araç sahipleri, nakliyeciler, taşıma firmaları ve tüm kara taşıtı sahipleri 6 Mart’ta kontak kapatma eylemi yapmaya hazırlanıyorlar…