A.Galip Özkan’dan Kadınlar Günü kutlaması… | MERSİN MOZAİK

A.Galip Özkan’dan Kadınlar Günü kutlaması…

A.Galip Özkan’dan Kadınlar Günü kutlaması… mersinmozaik.com

8 Mart Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Mersinmozaik.com’a değerlendirmede bulunan A.Galip Özkan, Kadınların ayrımcılık ve şiddetin hedefi olduğunu belirterek, “Temel hak ve özgürlüklerin güvenceye alınması adına mücadele edeceğiz barış ve adalet için çabamız sürecek demokrasi eşitliğin olduğu coğrafyalarda serpilip gelişir ” dedi.

Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şube Başkanı A.Galip Özkan,  Türkiye’de, kadınların yaşamın tüm alanlarında eşitsizliğe uğradığını ifade etti.

8 Mart Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Mersinmozaik.com’a  değerlendirmede bulunan  A.Galip Özkan, Kadınların ayrımcılık ve şiddetin hedefi olduğunu belirterek, “Temel hak ve özgürlüklerin güvenceye alınması adına mücadele edeceğiz barış ve adalet için çabamız sürecek demokrasi eşitliğin olduğu coğrafyalarda serpilip gelişir ” dedi.

Sosyal Demokrasi Derneği olarak İstanbul sözleşmesinin tekrar yürürlüğe girmesi için mücadele edeceklerini Vurgulayan A.Galip Özkan,” Kadın hakları ihlalleri Türkiye’nin önemli sorunlarından birisidir. İstanbul Sözleşmesi aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 45 ülke tarafından imza altına alınıp uzun yıllar uygulanmıştır. Sivil toplumun kadın hakları konusunda verdiği mücadelenin destekçisi olacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum…”görüşlerini dile getirdi.