8 Mart’ta Mersin’de kadın konuşuldu... | MERSİN MOZAİK

8 Mart’ta Mersin’de kadın konuşuldu...

8 Mart’ta Mersin’de kadın konuşuldu... mersinmozaik.com

Tüm belediyeler çeşitli etkinlikler düzenledi. Diğer yandan sosyal medyada 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kutlanmasına dönük yoğun paylaşımlar yapıldı Mersin’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Mezitli’ye kadınlarla saat 11.00’de Sanat Çarşısında bir araya geldi.

DİSK,KESK veTMMOB'unda aralarında bulunduğu Sivil Toplum Örgütleri 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kamuoyunu diri tutmak adına açıklamada bulundular.
2021 yılının Türkiye'de kadın haklarına ve toplumsal cinsiyet eşitliğine saldırılar ile anılacağını vurgulayarak kadına yönelik şiddete karşı hukuki bir barikat oluşturan İstanbul Sözleşmesi’nden, vazgeçilmesinin kabul etmez olduğunun altı çizildi.
Türkiye’yi, imzalayıp onayladığı bir uluslararası insan hakları sözleşmesinden çekilen ilk ve tek ülke yapıldığı kaydedilerek,"Çekilmenin gerekçesi olarak LGBTİ+’ların gösterilmesi, LGBTİ+’lara yönelik nefret ve ayrımcılığın kurumsallaştığını göstermiştir. Çekilme kararının hukuksuz olması nedeniyle TMMOB, TTB ve KESK’in de bulunduğu çok sayıda kurum ve kişi tarafından iptal talebiyle dava açılmış, ancak yine hukuksuz bir şekilde davalar reddedilmiştir. Bu süreçte ve halen kadınlar ve çocuklar savunmasız- korunmasız bir şekilde her türlü saldırıya maruz kalmakta, hayattan koparılmaktadır. Kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde, uzun yıllar boyunca çeşitli ve ısrarlı taleplerini dile getirdikleri eylemlerle, elde ettikleri kazanımlara yönelik son hamle; 6. Yargı paketi ile gündeme gelmiştir. Nafaka hakkına dair yalan/yanlış söylemler ve çalışmalar gündemdedir. Bu tartışmaları yapanlar kadın yoksulluğunu bildikleri halde kasıtlı bir şekilde görmezden gelmektedir. 8 Mart kadınlar için ücretli izin günü sayılmalıdır."denildi.
Tüm belediyeler çeşitli etkinlikler düzenledi.
Diğer yandan sosyal medyada 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kutlanmasına dönük yoğun paylaşımlar yapıldı
Mersin'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Mezitli'ye kadınlarla saat 11.00'de Sanat Çarşısında bir araya geldi.