İşleri bahar da hareketlendirmedi... | MERSİN MOZAİK

İşleri bahar da hareketlendirmedi...

İşleri bahar da hareketlendirmedi... mersinmozaik.com

Ekonomik güçlükler nedeniyle yeniyi alamayanlar zorunlu olarak giysi ve ayakkabının kullanılmışına yöneliyorlar. Yeşehir Sosyete Pazarı çevresinde açılan onlarca kullanılmış eşya sergisi dikkat çekiyor...

Baharın gelmesine paralel cadde ve sokaklarda yoğunlaşan insan trafiği piyasayı hareketlendirmiyor...
Ekonomideki sıkıntı, kur artışı, başta akaryakıt olmak üzere peşpeşe gele zamlar, alım gücünün düşmesi vb. etkenler, toplumdaki sıkıntısını yoğunlaştıyor.
Kaynak yaratma arayışına giren insanlar ellerinde ne varsa değerlendirme uğraşı verirken, her köşebaşı ayrı pazara dönüşüyor.
Ekonomik güçlükler nedeniyle yeniyi alamayanlar zorunlu olarak giysi ve ayakkabının kullanılmışına yöneliyorlar.
Yeşehir Sosyete Pazarı çevresinde açılan onlarca kullanılmış eşya sergisi dikkat çekiyor.
Son dönemlerde ikinci el giysi ve ayakkabı satanların hızla çoğaldığını belirten semt sakinleri,"Cuma ve cumartesi gunleri, Pazarın çevresindeki sokaklar kullanılmaş giysi ve ayakkabı sergileriyle doluyor. Her köşebaşı ayrı bir  pazara dönüşüyor. Eskiden böyle görüntülere rastlanmadı..."şeklinde konuştular.
Diğer yandan Sosyete Pazarı esnafı ise durgunluğun sürdüğünü söylediler.
Müşteri yolu bekleyen esnaf işleri baharın da canlandırmadığını vurgulayarak,"Havanın ısınması doğrultusunda insanlar sokakta çıksa da işlere yansımıyor. Yani kuru kalabalık bakan var, alan yok. Güzel iş yaptığımız dönemleri arıyoruz..."görüşlerini dile getidiler.