Ceyhun Kiper’in ikinci kişisel sergisi... | MERSİN MOZAİK

Ceyhun Kiper’in ikinci kişisel sergisi...

Ceyhun Kiper’in ikinci kişisel sergisi... mersinmozaik.com

Kiper, "Doğayı, renkleri, resmi çok seviyorum. Bana göre resim renklerle fırçanın dansıdır..."

"Renklerin ve fırçaların dansı" İçel Sanat Kulübü'nde sergileniyor.
Mersin resminde önemli yeri olan ve çok sayıda ismi resme kazandıran İlhan Çevik'in atölyesinde yetişen Ceyhun Kiper, ikinci kişisel sergisiyle sanatseverlerin karşısına çıktı.
15 yıldan beri resimle içiçe yaşayıp doğayı ve renkleri çok sevdiğini belirten Mersinli Ressam Ceyhun Kiper, kovit surecinin durgunluğun ardından sanatseverlerle buluşmanın heyecan verici olduğunu söyledi.
Ceyhun Kiper'in 36 eserinin yer aldığı sergi bugün İçel Sanat Kulübü'nde açıldı.
Değişik kentlerde çok sayıda karma sergiye katılan ve çalışmalarını kendi atolyesinde sürdüren Kiper, Mersinmozaik.com'a yaptığı değerlendirmede, yetişmesinde emeği bulunan İlhan Çevik ve Gencay Kasapçı'yı saygıyla andığını ifade ederek,"Kovit sürecinde yaşan kapanmışlık ilişkileri etkiledi. İkinci kişisel sergiyle sanatseverlerle tekrar buluşmak heyecan verici. Doğayı, renkleri, resmi çok seviyorum. Bana göre resim renklerle fırçanın dansıdır. Yaklaşık 15 yıldır resimle içiçeyim. Yetişmemde İlhan Çevik ve Gencay Kasapçı hocalarımın çok emekleri var.Nur içinde yatsınlar, kendilerini rahmetle anıyorum. Çalışmalarımı kendi atölyemde sürdürüyorum..."dedi.