Hekim ve sağlıkçılar kararlı... | MERSİN MOZAİK

Hekim ve sağlıkçılar kararlı...

Hekim ve sağlıkçılar kararlı... mersinmozaik.com

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde eylem yapan sağlıkçılar, oyalanmak değil, haklarını istediklerini haykırdılar...

İş bırakma eylemini görev olarak değerlendiren hekimler ve sağlık emekçileri yurt genelinde olduğu gibi Mersin'de de atakta.
Sağlık örgütleri adına Mersin Tabip Odası'nın ağırlıklı inisiyatif üstlendiği 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında bugün ilk olarak saat 10.00'da Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis Kapısında bir araya gelen sağlıkçılar, yapılan değerlendirmelerde çalışma koşulları ve özlük haklarının çağdaş ölçülerde olmadığına dikkat çektiler.

Yapılan ortak açıklamada özetle,"Toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri ne bizim emeğimizi ne de toplumun sağlığını umursamaktadır. Ancak iş özel sağlık işletmeleri ve zenginleri korumaya gelince ise hiçbir sınır tanımamaktadır. Salgın döneminde dahi bu anlayıştan vazgeçmemişlerdir. Yüz binlerce insanımız, yüzlerce hekim, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken; onlar sağlık sisteminin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmiş; bunca emek ve fedakârlığımıza rağmen bir de bizlere gidiyorlarsa gitsinler demişlerdir.

Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz: Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize rağmen biz tüm fedakârlığımızla buradaydık; önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız.

Beyaz yürüyüş, Beyaz Forum, Beyaz Nöbetlerle acil taleplerimizin karşılanmasını, sesimize kulak verilmesini defalarca istedik. Bilmenizi isteriz ki siz emeğimizi-bizleri görmezden gelmeye devam ettikçe; bizler de tüm haklılığımızla sizin karşınızda durmaya, emeğimize geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Aralık ve Şubat’taki Beyaz G(ö)REV’lerle de Aile Sağlığı Merkezlerinden, Üniversite Hastanelerine Türkiye’nin dört bir yanında tüm sağlık kuruluşlarında emeğimize sahip çıkacağımızı gösterdik..."görüşler dile getirildi.

Daha sonra saat 12.00'de sivil toplum örgütlerinin yani sıra vatandaşların da katılımıyla Atatürk Anıtına Çelenk sunuldu.
14 Mart BÜYÜK G(ö)REV etkinligine olan yoğun katılım yılların unutulmusluk ve ihmaline dönük tepkinin işareti gibiydi.
Cumhurbaşkanı'nın,"Gitsinler..." yolundaki değerlendirmelerinin hekimleri çok incittigi sık sık yinelenirken, kimsenin bir yere gitmeyeceğini de altı çizildi.
Sağlık örgütlerinin elbirliği, kamuoyunun desteğiyle sıkıntı ve sorunların aşılacağı umudu ifade edildi.
Yaşamın vazgeçilmez unsuru olan sağlıkçılara verilen gönülden destek ileriye dönük umutları artırdığı gözlendi.