Kaldırımlarda işgal anarşisi... | MERSİN MOZAİK

Kaldırımlarda işgal anarşisi...

Kaldırımlarda işgal anarşisi... mersinmozaik.com

Kaldırım işgalleri araçlarla sınırlı değil, gelişigüzel dikilen tabelalar, tadilat atıkları, bazı işyerlerinin abartılı pazarlama sunumları görüntü kirliliği oluşturuyor...

Büyükşehir Belediyesi kaldırım isgallerine yönelik çalışma başlatmış, kamuoyuna yansıdığı kadarıyla ayrıntıya girilmese de, Başkan Vahap Seçer, “Bu konuda denetimlerimizi artıracağımızı söylemiştim. Uygulamalarımızı başlattık ve kararlılıkla devam edeceğiz. Yürüyüş güzergahı olan kaldırımlarda yayaların bu hakları ihlal ediliyor. Buradan yetkilileri de uyarmak istiyorum. Bizlere yardımcı olsunlar. Kanunları ihlal ederek araçların kaldırımlara park etmesini hep beraber önleyelim...”diyerek destek istemiş.
Kaldırım işgalleri  araçların park etmesiyle sınırlı değil.

Kontrolsüzce gelişigüzel dikilen toten vb.tabelalar, günlerce kaldırılmayan tadilat atıkları, görme engelli yolunda toplu taşıma durakları, bazı işyerlerinin abartılı pazarlama sunumları işgalin yanı sıra görüntü kirliliği de oluşturuyor.
Görünen o ki, uygulamanın sıkıntısını  geçimlerini sağlama uğraşı verirken mecburiyetten kaldırımlara tezgah açan satıcılar çekecek gibi.