Kaya, “Medya ve gençlik” söyleşisinde konuştu… | MERSİN MOZAİK

Kaya, “Medya ve gençlik” söyleşisinde konuştu…

Kaya, “Medya ve gençlik” söyleşisinde konuştu… mersinmozaik.com

MGC başkanı R. Kaya Tepe, yaptığı değerlendirmede basının ve gazetecilerin önemi, tarihsel sürecini ve gelişimini anlatıp Kurtuluş Savaşı döneminde gazetelerin oynadığı büyük role dikkat çekti.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Kurtuluş Savaşı döneminde gazetelerin oynadığı büyük rolü anımsatarak, gazeteciliğin önemine dikkat çekti.

Tarsus’ta düzenlenen “Medya ve Gençlik” adlı söyleşiye konuşmacı olarak katılan MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, medyanın tarihsel sürecini anlattı.

MEDYAD tarafından Öğrenci Medya Buluşması Platformu kapsamında düz,enlenen “Medya ve Gençlik” konulu söyleşi, Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Söyleşiye Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı-Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kaya Tepe, MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan, Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Söker, okulun öğretmen ile öğrencileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

MGC başkanı R. Kaya Tepe, yaptığı değerlendirmede basının ve gazetecilerin önemi, tarihsel sürecini ve gelişimini anlatıp Kurtuluş Savaşı döneminde gazetelerin oynadığı büyük role dikkat çekti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kuva-yi  Milliye'yi ve Milli Mücadeleyi gazeteler ve gazeteciler üzerinden halka anlattığını belirterek özetle, ”İzmir'de gazeteci Hasan Tahsin, Ankara’da Uğur Mumcu, İstanbul'da Ahmet Taner Kışlalı ve benzer gazeteciler bir ulusun kaderine gazete ve gazetecilik mesleği üzerinden değişmesine katkı sağlamışlardır. Gazeteciliğin ilkeleri ve etik değerleri topluma örnek olup yerine göre öncülük etmiştir.  Tarihsel süreç içerinde medyada değişime uğramaktadır. Gazeteciler gelişim ve değişimi yakından izleyip mesleğin özünden kopmadan toplumsal işlevini yerine getirmelidir…”görüşlerini dile getirdi.

Tepe, konuşmasının ardından öğrencilerin yönelttiği soruları da yanıtladı.